Bărbat din Vicovu de Sus care circula fără permis şi prezenta poliţiştilor un permis spaniol fals sau spunea că are unul din Ucraina pierdut, urmărit penal


Intră acum și în grupul de

Un sucevean este cercetat pentru conducere fără permis, uz de fals şi instigare la fals în înscrisuri oficiale după ce a fost depistat, de trei ori circulând fără permis, el susţinând în faţa poliţiştilor ori că l-a pierdut, sau a prezentat un fals permis ce ar fi emis în Spania.

permis auto

Parchetul Judecătoriei Rădăuţi a anunţat, vineri, că a dispus punerea în mişcare a acţiunii penală faţă de Constantin Marcu din Vicovu de Sus pentru trei infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere,  a două infractiuni de uz de fals şi a două instigări la  fals material în înscrisuri oficiale.

Astfel, potrivit anchetatorilor, în data de 11 februarie 2016  o patrulă de poliţie din comuna Gălăneşti a oprit pe  DJ178C pe raza comunei Bilca o autoutilitară şi au cerut şoferului să prezinte documentele la control.

Şoferul, Constantin Marcu a precizat că nu are permisul de conducere eliberat de autorităţile ucrainene, întrucât l-a pierdut pe raza localităţii Vicşani.

Poliţiştii au verificat în baza de date şi au constatat că Marcu nu este posesor de permis de conducere românesc.

Ulterior, în 7 aprilie, poliţişti din Gălăneşti au oprit pe DN2H pe raza comunei Putna un autoturism condus de Marcu, acesta arătând că deţine permis valabil eliberat de autorităţile spaniole şi  a prezentat şi o fotocopie color după permisul de conduce emis de autorităţile spaniole.

El a fost verificat în baza de date şi s-a stabilit că nu figurează în bazele de date ale autorităţilor spaniole ca fiind posesor de permis de conducere, iar permisul de conducere cu numărul prezentat de acesta nu există în bazele de date pentru permise de conducere din Spania.

La 1 iunie de poliţişti din Gălăneşti şi Frătăuţii Vechi au anchetat un accident rutier produs  la  intersecţia DJ178F cu DC sector 2 Măneuţi şi DC La Şcoală Măneuţi  şoferul unuia dintre autovehiculele implicate fiind Constantin Marcu.

La solicitarea agenţilor de poliţie, acesta a prezentat în original un permis de conduce ce apărea ca fiind emis de autorităţile spaniole, dar era falsificat.

În aceste condiţii, Marcu a fost reţinut, iar procurorii au dispus cercetarea lui sub control judiciar.(N.B.)


Intră acum și în grupul de