Un număr de 1.200 de angajați din structurile MAI vor asigura buna desfășurare a alegerilor în județul Suceava

Un număr de 1.200 de angajați din structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura buna desfășurare a alegerilor locale în județul Suceava, cei mai mulți fiind polițiști.

alegeri, urna de vot

Astfel, aproape 900 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

 

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

 

Peste 550 de poliţişti, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.

De asemenea, dintre cele 555 secţii de votare constituite la nivelul judeţului Suceava, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 266 de secţii. Lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 134 de secţii, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava la 114 secţii, iar poliţiştii de frontieră la 41 de secţii de votare.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 62 de poliţişti, constituiţi în 26 de echipe operative.

De menționat este că a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 22 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.(N.B.)