PD-istii vor rezolvarea problemelor din traficul sucevean


Intră acum și în grupul de

Cei trei consilierii locali ai PD (PD-L) din cadrul Consiliului Local Suceava au depus pentru sedinta de astazi a CL un proiect de hotarâre prin care doresc sa rezolve problema spatiilor de parcare din municipiul resedinta de judet. Consilierul Mona Sandulescu ne-a declarat ca exista un grad ridicat de sufocare a traficului rutier si ca disconfortul din trafic se rasfrânge si asupra pietonilor.

Proiectul celor de la PD propune ca fiecare constructie noua sa fie obligata sa creeze si spatii de parcare, astfel încât, noile cladiri sa aiba un minim de locuri de parcare pe care sa le foloseasca salariatii si clientii. În expunerea de motive a proiectului democratilor se spune ca „pentru fluidizarea traficului rutier, respectiv pentru a nu se mai parca masini pe trotuare, spatii verzi si chiar pe carosabil, propunem stabilirea unui numar de locuri de parcare, de care se va tine cont la eliberarea Autorizatiei de construire, respectiv la întocmirea documentatiei de urbanism, în functie de conditiile concrete ale municipiului Suceava”.

Dna Sandulescu sustine ca „punerea în practica a acestei propuneri va rezolva problema locurilor de parcare pentru noile obiective construite, evitându-se astfel supra-aglomerarea arterelor de circulatie si a cartierelor din municipiu, iar pentru zonele de dezvoltare urbana, problema parcarilor în viitor va fi asigurata”. 


Intră acum și în grupul de