Vicovu de Sus ramane “raiul traficantilor” de carne


Intră acum și în grupul de

Autoritatile sanitar veterinare sucevene si politistii au confiscat la finele saptamânii trecute, din piata din orasul Vicovu de Sus aproape 800 de kilograme de carne si preparate din carne vândute ilegal. Interesant este faptul ca pentru o parte din carnea confiscata exista serioase suspiciuni ca ar fi carne de cal. Directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat la putine momente dupa eveniment ca un echipaj al Inspectiei sanitare veterinare împreuna cu politisti si jandarmi au efectuat sâmbata un nou control în piata din Vicovu de Sus dupa ce, în urma cu o saptamâna, DSVSA Suceava a dispus închiderea halei de carne.

Dulgheru a aratat ca verificarile au început la ora 5.30, însa pâna la ora 11.00 în piata nu a venit nici un comerciant de carne, iar seful echipei de control a plecat. Imediat, în piata au aparut comercianti de carne si a fost anuntat echipajul, iar inspectorii sanitar veterinari au confiscat 614 kilograme de carne si 117 kilograme de preparate din carne. El a spus ca unul dintre comercianti a abandonat aproximativ 35 de kilograme de carne pe o masa, fiind suspiciuni ca aceasta este carne de cal. „Carnea si produsele din carne au fost confiscate si trimise la incinerator”, a mai spus seful veterinarilor suceveni.

Directorul DSVSA Suceava a tinut sa precizeze ca Primaria Vicovu de Sus va fi amendata pentru ca, în calitate de administrator al pietei, trebuie sa asigure respectarea legalitatii comertului în piata. Razboiul lui Petrea Dulgheru cu autoritatile din Vicov a început de mai bine de o saptamâna când, deghizat în taran, a cumparat din piata din Vicovu de Sus diverse produse agro-alimentare neavizate sanitar-veterinar, printre care si carne de cal. Seful DSVSA a dispus atunci închiderea halei de carne. El a anuntat ca vor fi efectuate verificari în toate pietele din judet pentru respectarea normelor de siguranta alimentara.


Intră acum și în grupul de