Promovabilitate de 96,11 la suta pentru istorie si de 95,86 la suta pentru geografie la teza unica


Intră acum și în grupul de

Dupa sustinerea tezei cu subiect unic la disciplinele istorie si geografie, numai pentru elevii claselor a VIII-a, procentele de promovabilitate au fost de 96,11% pentru istorie si de 95,86% pentru geografie, procente normale la evaluarea unor teze la care elevii aleg disciplina preferata dintre cele doua propuse, a precizat adjunctul ISJ Suceava Vasile Monacu. „Importante pentru noi sunt si transele de note mici, de 5 – 6, care reflecta mediocritate, si cele de note mari, peste 9. Remarcam faptul ca peste o treime dintre elevii care au ales istoria si aproape jumatate dintre cei care au ales geografia au note peste 9. Note între 5 si 6 au fost obtinute în procent de 20,4% la istorie si 17,2% la geografie, în schimb note de 9 si 10 s-au luat în procent de 34,2 la istorie si 48,8 % la geografie” a declarat Vasile Monacu.

Acesta a mai adaugat ca, dintr-un studiu la disciplina matematica, s-a constatat faptul ca elevii de clasa a VIII-a , fata de cei de a VII-a fiind mai motivati, admiterea în clasa a IX-a, se pregatesc mai mult si obtin rezultate mai bune. În plus, elevii clasei a VIII-a, au avut ocazia de a sustine în semestrul II al anului scolar trecut, o simulare a tezei cu subiect unic, acumulând experienta în acest sens.

Cât priveste sustinerea tezei la limba româna, ce a avut loc vineri, atât pentru elevii claselor a VII-a, cât si a VIII, acestea s-a desfasurat normal, în pofida conditiilor meteo nefavorabile.

„Ne asteptam, ca la proba limba si literatura româna, rezultatele sa fie comparabile cu cele obtinute la matematica” a mai mentionat adjunctul ISJ Suceava, la matematica, procentul fiind de 83,79 la suta la clasa a VII, si de 92,97 la suta, la clasa a VIII-a. 


Intră acum și în grupul de