Formula 1 : S-a definitivat „schimbul”: Kovalainen a semnat cu McLaren


Intră acum și în grupul de

Daca Alonso a plecat de la McLaren pentru a revenit la Renault, finlandezul Heikki Kovalainen, ramas fara post de pilot la echipa lui Briatore, a decis sa completeze rocada. McLaren a confirmat vineri ca Heikki va face echipa cu Lewis Hamilton din sezonul viitor, în timp ce Pedro de la Rosa va ramâne al treilea pilot al echipei, cu Gary Paffett drept ajutor în programele de testare.

„Am avut mai multe optiuni si cum dorim mereu sa avem doi piloti competitivi consideram ca Lewis si Heikki sunt combinatia perfecta. Ambii au evoluat excelent în sezonul lor de debut, în 2007, si sunt înnascuti pentru a învinge. Heikki a lasat o impresie buna pâna acum, iar performanta lui Lewis din sezonul trecut vorbeste de la sine”, a declarat Martin Whitmarsh

În vârsta de 26 de ani, Heikki, care a debutat anul trecut la Renault, se alatura echipei britanice pe termen lung, urmând sa înceapa pregatirile la începutul lunii ianuarie. „Sunt foarte încântat sa ma aflu la o echipa precum McLaren Mercedes. Ca finlandez, este o onoare sa le calc pe urme lui Mika Hakkinen si Kimi Raikkonen. Nu am petrecut prea mult timp cu Lewis, dar, din ce cunosc, sunt sigur ca vom colabora bine împreuna si ca vom da totul pentru echipa”, a declarat Kovalainen.  


Intră acum și în grupul de