Ampla actiune a DIICOT Suceava de anihilare a unui grup de contrabandisti de tigari


Intră acum și în grupul de

Un numar de 14 persoane printre care cinci politistii de frontiera, un lucrator vamal si un cetatean ucrainean au fost retinute de DIICOT Suceava în urma unei actiuni de anihilare a unui grup infractional organizat format din 25 de persoane care au introdus în tara cantitati importante de tigari de provenienta ucraineana.

DIICOT Suceava a informat ca la aceasta actiune de anihilare a acestui grup infractional au participat echipe complexe formate din angajati ai IJP Suceava, BCCO Suceava, DGA Suceava, IGPF, DPF Radauti IJPF Suceava si ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Suceava, iar  în urma monitorizarii de aproape un an, s-a reusit dezmembrarea si anihilarea unui grup infractional organizat format din 25 de persoane, din care cinci politisti de frontiera, agenti în cadrul IJPF Suceava si a unui lucrator vamal din Dornesti.

În urma celor 24 de perchezitii domiciliare efectuate în cursul actiunii au fost ridicate 68 de telefoane mobile si 29 de cartele telefonice, zece calculatoare, trei laptopuri si un hard disc, sapte autoturisme si un scuter.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare au mai fost gasite 23.518 pachete de tigari, 752 de pachete de cafea, 22.450 euro, 8000 de USD, un pistol Walter de 9 mm si un încarcator cu 30 de cartuse, precum si 115.000 lei.

Echipele operative au retinut doua microbuze Mercedes care au introdus, sâmbata, prin PTF Ulma, 271.240 de pachete de tigari de provenienta ucraineana, Saint George si Ronson.

În total, echipele operative implicate în aceasta actiune au confiscat 294.758 pachete de tigari în valoare de peste 800 000 de lei.

Potrivit DIICOT Suceava  membrii grupului infractional, cu sprijinul politistilor de frontiera din cadrul SPF Vicov si al lucratorului vamal, au introdus în cursul anului 2007, în România,  însemnate cantitati de tigari de provenienta ucraineana atât prin punctele de trecere a frontierei Ulma si Vicov cât si peste frontiera verde.

În acest caz se fac cercetari pentru constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda si abuz în serviciu în forma continuata.


Intră acum și în grupul de