Peste 5000 de candidaţi suceveni s-au înscris la Examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie


Intră acum și în grupul de

Un număr de 5.251 candidaţi suceveni s-au înscris până în prezent la sesiunea iunie-iulie a Examenului de Bacalaureat şi vor susţine probele în 20 de centre de examen din judeţ.

 

Preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Scutaru, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina că, până în prezent, în judeţul Suceava s-au înscris pentru sesiunea iunie-iulie a Examenului de Bacalaureat 5.251 de candidaţi din care 4.699 din seria actuală, iar restul din seriile anterioare.bacalaureat  (3)

Scutaru a spus că în judeţul Suceava sunt stabilite deocamndată 20 de centre de examen, iar în ceea ce priveşte evaluarea tezelor, ISJ Suceava va respecta dispoziţiile MENCŞ, arătând că, cel mai probabil, evaluarea tezelor candidaţilor suceveni se va realiza în centre din alte judeţe.

Ea a mai spus că, până în prezent, la Comisia Judeţeană de Bacalaureat s-au înregistrat două cereri speciale din partea a doi candidaţi, unul solicită prelungirea timpului de redactare pentru probele scrise, iar un alt candidat solicită susţinerea la domiciliu atât a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi de evaluare a competenţelor digitale, cât şi a probelor scrise, acest tip de solicitare de susţinere a tuturor probelor din cadrul Examenului de Bacalaureat reprezentând o noutate pentru judeţul Suceava.

Cele două cereri, una în Suceava şi una în Rădăuţi, au fost aprobate de Comisia Judeţeană de Bacalaureat, urmând ca pentru fiecare caz să fie doi supraveghetori şi câte un membru al comisiei.

Potrivit calendarului examenului naţional de Bacalaureat 2016, sesiunea iunie-iulie a acestui examen va începe în data de 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probă care va fi susţinută până în 15 iunie.

În perioada 15-17 iunie 2016 se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în perioada 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată,  între 27 iunie – 1 iulie, de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe în data de 4 iulie cu Limba şi literatura română (proba E)a) urmată de proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b) care se va susţine pe 5 iulie,  apoi pe 6 iulie este prevăzută proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Afişarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 12 iulie (până în ora 16.00), iar în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii (între orele 16:00-20:00).

Soluţionarea contestaţiilor este prevăzută pentru perioada 13 – 15 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa în data de 16 iulie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei,  la începutul anului şcolar 2015-2016, în judeţul Suceava erau înscrişi în clasa a XII-a, cursuri de zi -5292 de elevi, în clasa a XIII-a cursuri serale- 82 de elevi, iar în clasa a XIII-a cursuri cu frecvenţă redusă- 376 de elevi.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de