Legea lui Donţu privind obligaţia supermarket-urilor de a avea la vânzare 51 la sută produse alimentare româneşti a fost adoptată. Donţu: Am încrederea că fermierii din Bucovina se vor impune pe piaţa naţională


Intră acum și în grupul de

Legea care îi obligă pe comercianţi să expună la raft 51% produse româneşti, iniţiată de senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor, for decizional, cu majoritate covârşitoare de 293 „pentru” şi niciun vot împotrivă şi urmează să fie trimisă preşedintelui spre promulgare.

supermarket hypermarket real dansatori populara (10)

Senatorul PSD Ovidiu Donţu a declarat că această lege va fi benefică pentru producătorii români şi a subliniat că producătorii din Bucovina vor avea şansa să vândă mai multe produse.

„Sper că fermierii şi producătorii din Bucovina vor vinde mai multe produse şi se vor impune pe piaţa naţională cu brand-urile lor”, a declarat Donţu.

El a mai spus că „fermierii şi producătorii români vor putea să-şi valorifice produsele în supermarket-uri, trecând peste barierele de acum, cu taxă de raft, taxă de promovare sau alte taxe. Se confruntau cu tot felul de taxe care avantajau producătorii din ţările de origine ale proprietarului supermarket-ului”.

Donţu a precizat că pe lângă propunerea sa, prin care erau vizate produsele de carne, legume-fructe, lactate şi panificaţie, legea a fost completată cu obligativitatea marilor magazine să aibă la vânzare 51 la sută şi din ouă şi miere.

El a menţionat că marile magazine vor trebui să aibă volumul de marfă corespunzător fiecărei categorii, pe raft.

Donţu a arătat că de la această lege fac excepţie comercianţii mici, cu investiţii de sub 2 milioane de euro.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de