Fotbal. Liga I : CFR incheie anul in genunchi!


Intră acum și în grupul de

Poli Timisoara – CFR Cluj  1 – 0

Meci echilibrat, asa cum era de asteptat, la Timisoara, între Poli si liderul clasamentului, CFR Cluj. Ardelenii au dovedit însa de la început ca vor sa mearga la victorie, iar banatenii pareau ca nu prea stiu ce vor… A iesit o partida deschisa, asa cum sade bine unui adevarat derbi. Mai insistenti au fost clujenii, care în prima repriza si-au trecut parca mai multe ratari în cont, dar ocazii adevarate au fost putine. Si, cum fotbalul nu se joaca pe „poate”, ci pe goluri, la pauza tabela arata neschimbata, 0-0. Desi Trica a nimerit bara din lovitura libera, desi Fabbiani s-a agitat ca un adevarat capcaun… Desi, de partea cealalta, Toje a aratat ce stie…

Dupa pauza, Timisoara are prima ocazie, prin Rusici, care reia cu capul de la sapte metri, dar portarul Nuno Claro respinge. Clujenii echilibreaza si insista. Ocazii ratate, sanse irosite… Mai multe pentru echipa bazata aproape exclusiv pe stranieri. Care, iata, desi a dominat, îsi primeste lectia: e suficient un Aliuta ca sa îngenunchezi legiunea straina a lui Paszkany. Jucatorul român a trecut de trei „clujeni importati” si a sutat necrutator în vinclu. 1-0 pentru echipa patronata de Iancu. Greu de spus daca timisorenii au fost mai buni altfel decât pe tabela. Dar fluierul final reprezinta momentul adevarului: Poli – CFR 1-0. Bucuria Stelei. Uneori, te hranesti din caderile altora. Depinde unde vrei sa ajungi.   

Dus rece pentru CFR Cluj. Ando îsi ataca urmaritorii!

CFR Cluj a înregistrat, asadar, seara prima înfrângere în acest sezon al Ligii I. Multi spera ca aceasta înfrângere sa însemne totodata si decaderea ardelenilor, însa liderul Ligii I are o iarna în care sa faca uitat rezultatul, iar elevii lui Andone privesc esecul din Banat ca pe un dus rece. Altii îl vad ca pe o relansare a campionatului.

Cei mai îndreptatiti sa spere sunt rapidistii, care dupa restanta de miercuri cu Ceahlaul Piatra Neamt se pot apropia la 5 puncte de lider. “Nu ma asteptam sa bata Poli, mai ales ca aveau absente notabile. Ma bucur enorm pentru acest rezultat. În aceasta seara (n.r. – duminica) s-a relansat campionatul”, a afirmat rapidistul Nae Manea. Rapidistii au fost însa criticati de Ioan Andone, tehnicianul „legiunii straine”. Cum campionatul se afla deja în vacanta, Andone a atacat faptul ca Rapid si-a programat restanta dupa finalul sezonului de toamna, având, teoretic, mai mult timp sa pregateasca partidele. “Nu mi se pare corect ca Rapidul sa joace, în aceasta saptamâna, cu Ceahlaul. Daca tot si-au amânat meciul, atunci trebuia sa-l joace conform regulamentului, care spune ca, atunci când ai o restanta, o joci în timpul sezonului, nu în pauza competitionala”, a declarat Andone.

Antrenorul lui CFR Cluj si-a criticat si elevii dupa înfrângerea din meciul cu Poli Timisoara, în ciuda faptului ca le-a mentionat meritele dina acest sezon. „Am avut un parcurs de exceptie în aceasta toamna, din pacate l-am stricat tocmai acum. Pacat, era prea frumos sa fi câstigat si aici. Când nu ai determinare, nu ai cum sa câstigi. Ne-am dus pâna la poarta lor, dar acolo terminam toate actiunile. Sunt suparat pe ei pentru acest meci, dar îi felicit pentru ce au facut în acest sezon. Am primit o palma la sfârsitul meciului, dar am pierdut partida în prima repriza, pentru ca nici acum, nici în tur, nu i-am tratat cum se cuvine”, a spus Ando, care a marturisit ca s-ar fi multumit cu un egal la Timisoara. Unul dintre fotbalistii liderului, Tony, a fost de parere ca lipsa de concentrare a dus la aceasta înfrângere si CFR va coborî cu picioarele pe pamânt dupa acest dus rece. „Era momentul sa mai si coborâm cu picioarele pe pamânt. Am fi trebuit sa avem 2, 3-0 la pauza. Un rezultat egal ar fi fost mai echitabil. Am jucat cu gândul la vacanta si am pierdut”, a spus Tony.

De partea cealalta, tehnicianul Dusan Uhrin Jr. s-a declarat multumit de faptul ca „i-a luat banii patronului” si a marturisit ca elevii sau au câstigat cu noroc meciul. „Suntem multumiti de rezultat. În repriza a doua am fost mai activi, iar spre sfârsit am câstigat cu noroc. Am riscat, am facut schimbarile târziu si am câstigat”, a spus Uhrin. Aliuta, eroul victoriei, l-a completat, trasând obiectivele pentru 2008: „Noi ne dorim sa intram în primele patru echipe din campionat si, cu aceasta victorie, cred ca ne apropiem mult de acest obiectiv. Sunt sigur ca vom reusi sa terminam acolo sus, dar trebuie sa câstigam si afara”.  

Steaua – Farul Constanta  3 – 0

În tur, la Constanta, Steaua a învins Farul cu 1-0, printr-un gol marcat de Nicolae Dica. Duminica, în Ghencea, „decarul” ros-albastrilor a punctat din nou, împotriva acelorasi „rechini”. Reusita ex-pitesteanului reprezinta însa mult mai mult decât un simplu gol de campionat. Este modul lui Dica de a-si lua ramas bun de arena care l-a facut celebru si de la fanii în inima carora va ramâne pentru totdeauna…

Cu toate acestea, omul meciului Steaua – Farul a fost alt fotbalist: Dorel Zaharia. Ex-bistriteanul a fost cel care a deschis scorul în minutul 17, printr-o lovitura de cap perfecta, trimisa în poarta lui Curca, dupa o centrarea ideala primita de la Ovidiu Petre. 1-0 avea sa ramâna scorul primei reprize, conditiile meteo nelasându-i pe stelisti sa atace si obligându-i pe constanteni sa joace apatic. Urma însa actul secund.

Lupta oarba din primul mitan a fost înlocuita cu 45 de minute extrem de spectaculoase. Dupa doua ratari, una în contul lui Ovidiu Petre în minutul 56 si alta în cel al lui Rica Neaga în minutul 62, la rampa avea sa iasa Nicolae Dica. Aflat foarte probabil la ultimul lui meci în Ghencea, ex-pitesteanul a primit o pasa ideala de la Zaharia si a reusit sa marcheze în minutul 72, profitând de o iesire aiurea a portarului Curca. Dupa alte cinci minute, „Dicanio” avea sa îi returneze serviciul colegului sau din avanposturi, punându-i acestuia o minge ca pe tava în fata portii. Reluare de efect, cu calcâiul, si tabela a înghetat la scorul de 3-0. În urma acestei victorii, Steaua încheie anul pe pozitia a patra. Una deloc rea, daca e sa tinem cont de jocul ros-albastrilor din aceste prime 19 etape.

Steaua: Zapata – Golanski, D. Goian, E. Baciu, Emeghara – V. Badea (Croitoru, 58), Ov. Petre, Lovin, Neaga (Cristocea, 86) – N. Dica (Bicfalvi, 89), Zaharia.

Farul: G. Curca – Farmache, Barbu, Schiopu, Maxim – D. Florea (Fl. Neaga, 68), Patrascu, Larie, B. Mendy (Mala, 46) – Gerlem, Gurita (E. Nanu, 60).

Clasament 

1.       CFR Cluj                  19      14      4        1        32-12  46p

2.       Rapid   Bucuresti      18      11      5        2        31-14  38p

3.       Unirea Urziceni         19      11      5        3        25-14  38p

4.       Steaua Bucuresti      19      11      5        3        20-10  38p

5.       Poli Timisoara           19      10      5        4        37-27  35p

6.       Dinamo Bucuresti      19      9        5        5        30-18  32p

7.       FC Vaslui                 19      8        7        4        29-20  31p

8.       Gloria Bistrita            19      7        4        8        23-28  25p

9.       Otelul Galati             19      8        1        10      29-38  25p

10.     Gloria Buzau             19      6        3        10      21-34  21p

11.     Univ. Craiova            19      6        2        11      19-25  20p

12.     Ceahlaul P. Neamt     18      6        2        10      19-25  20p

13.     Dacia Mioveni           19      5        5        9        18-24  20p

14.     Poli Iasi                   19      5        4        10      20-26  19p

15.     UTA Arad                 19      4        6        9        17-24  18p

16.     Farul Constanta        19      4        5        10      11-23  17p

17.     Pandurii Tg. Jiu         19      3        6        10      19-27  15p
18.     “U” Cluj                   19      1        8        10      21-32  11p
 


Intră acum și în grupul de