Gabriel Bularda de la CSM Dorna a câștigat proba de 8 kilometri la Campionatul Balcanic de alergare montană din Nova Zagora-Bulgaria. România a obținut argintul pe echipe


Intră acum și în grupul de

Sportivul Gabriel Bularda de la CSM Dorna a câștigat proba de 8 kilometri în cadrul Campionatului Balcanic de alergare montană desfășurat la Nova Zagora în Bulgaria.

Prasenea Bularda

Campionatul Balcanic de alergare montană s-a desfășurat săptămăna aceasta în localitatea Nova Zagora din Bulgaria, iar miercuri, sportivul Gabriel Bularda, legitimat la C S M Dorna Vatra-Dornei club structurat de Primaria Municipiului Vatra-Dornei a câștigat proba de 8 kilometri cu un avans de 2 minute față de al doilea clasat, un reprezentant din Turcia, iar pe locul al treilea fiind clasat tot un reprezentant al Turciei.

În clasamentul pe  echipe, România a obținut argintul, aurul fiind câștigat de reprezentativa Turciei, iar  medalia de bronz a fost obținută de reprezentativa țării gazdă, Bulgaria.

Din echipa României au mai făcut parte Cristian Stoian- CSM Târgoviște, Mihai Murariu,  LPS Botoșani și Cornel Hopa – LPS Suceava antrenat de profesorul Toader Flamându.

prasneac balcaniada

La finalul competiției, antrenorul Cristian Prâsneac s-a declarat foarte încântat de victoria obținută de sportivul dornean.

”Sunt foarte încântat de această victorie categorică la care muncim de patru luni”, a spus Prâsneac precizând că la alergare montană urmează participări la Cupa Mondială de juniori 2- 25 iunie 2016  din localitatea Janske Lazne-Cehia și Campionatul European de alergare montană din 2 iulie 2016 din localitatea Arco-Italia.

Sportivul Gabriel Bularda este junior 2 și a obținut această performanță la juniori 1.

Antrenorul a mulțumit și Vilei Calimanel Vatra-Dornei care în fiecare zi acordă sponsorizare o masă caldă sportivului dornean.(N.B.)

balcaniada echipa romaniei_n


Intră acum și în grupul de