Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reținerea unor contrabandiști de țigări


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni din PTF Brodina  au observat, sâmbătă seara, în jurul orei 18, în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care încărca într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

tigari contrabanda autoturism  (7)

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, în plan vertical.

În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi autoturismul şi profitând de terenul împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

După aceasta, polițiștii au început monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

La faţa locului, în autoturismul de teren abandonat, s-au găsit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în urma inventarierii acestora rezultând cantitatea de 11.000 pachete ţigări de diferite mărci, în valoare de 121.000 lei.

Pe timpul cercetărilor, s-a constatat că în activitatea infracţională este implicat cetăţeanul român P. M. de 21 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.tigari contrabanda autoturism  (5)

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării,  autoturismul de teren, marca Mitsubishi, înmatriculat în Bulgaria, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.(N.B.)


Intră acum și în grupul de