O suceveancă în vârstă de 77 de ani a fost înşelată cu 11.500 de lei prin metoda “Accidentul”


Intră acum și în grupul de

O suceveancă în vârstă de 77 de ani a fost înşelată prin metoda “Accidentul” de către persoane necunoscute, fiind anunţată telefonic de un presupus avocat că fiul său a avut un accident rutier soldat cu o victimă rănită grav, iar pentru a evita consecinţele penale acesta trebuie să achite11.500 de lei, sumă pe care femeia a predat-o unui tânăr necunoscut ce a venit la uşa locuinţei sale.

Telefon fix

Potrivit IPJ Suceava, femeia din municipiul Suceava a sesizat, duminică, poliția că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost înşelată de persoane necunoscute cu suma de 11.500 lei prin metoda ”Accidentul”.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că, în seara zilei de sâmbătă, femeia a fost sunată, după ora 23.00, de o persoană necunoscută ce s-a recomandat avocat şi care a indus-o în eroare anunţând-o că fiul ei a provocat un accident cu maşina personală în centrul localităţii, victima suferind leziuni grave, iar pentru a evita consecințele penale, fiul ei trebuie să achite suma de 15.000 lei.

După câteva ore, la locuința acesteia s-a prezentat un tânăr necunoscut, căreia victima i-a înmânat un plic cu suma de 11.500 lei, în tot acest timp femeia a discutat la telefon cu presupusul avocat.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru înşelăciune, iar cercetările sunt continuate de poliţişti pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

“Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate prin această metodă şi să nu dea curs cererilor de a vira bani în anumite conturi bancare, sau de a înmâna bani unor persoane necunoscute. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!”, mai precizează IPJ Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de