Doi bărbaţi care tăiaseră ilegal cinci arbori din pădurea comunei Mitocu Dragomirnei depistaţi de jandarmii suceveni

Doi bărbaţi care tăiaseră ilegal cinci arbori din pădurea comunei sucevene Mitocu Dragomirnei au fost depistaţi, duminică seara, de un echipaj de jandarmi şi de lucrători silvici în timp ce transportau material lemnos cu două atelaje hipo.

busteni caruta (3)

Potrivit IJJ Suceava, un echipaj de jandarmerie şi lucrători ai Ocoalelor Silvice Adâncata şi Pătrăuţi au depistat la marginea pădurii din satul Mitocaşi din comuna Mitocu Dragomirnei, doi bărbaţi care transportau, cu două atelaje hipo, o cantitate de material lemnos.

Sursa citată precizează că atunci când cei doi bărbaţi au observat echipajul de jandarmi au mărit ritmul de deplasare, apoi au  abandonat atelajele hipo şi au fugit în pădure, însă în câteva minute au fost opriţi de jandarmi.

În cadrul verificărilor s-a constatat că persoanele au vârsta de 46 şi 19 ani şi au domiciliul în comuna botoşăneană Corni, respectiv în localitatea suceveană Pătrăuţi. Conform IJJ Suceava, cei doi bărbaţi, folosindu-se de o drujbă şi un topor, au tăiat 5 arbori din specia foioase, cu intenţia de a-i comercializa ulterior.

“ În cauză au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunile de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos, iar cantitatea de masă lemnoasă (5,2 mc, în valoare de aproximativ 1100 lei) şi atelajele hipo au fost predate în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi. Totodată, cele două persoane şi instrumentele folosite pentru tăierea arborilor au fost predate organelor de poliţie”, mai precizează IJJ Suceava.

(L.B.)