Măsuri dure luate de Direcția Silvică Suceava. Demiteri și schimbări din funcție după apariția unui film ce prezenta tăieri ilegale VIDEO

Direcția Silvică Suceava a luat măsuri dure în urma apariției unui film pe youtube.com privind tăieri ilegale în apropierea zonei protejate din Masivul Rarău.

Potrivit unui comunicat al DS Suceava, urmare a unor sesizări, precum şi filmul postat pe youtube, Direcţia Silvică Suceava a demarat în regim de urgenţă un control de fond în cantonul silvic nr. 3 Limpedele – pădurar titular Frâncu Cristinel Vasile, districtului silvic nr. 1 Câmpulung din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta. În acest sens a fost emisă Decizia Directorului Direcţiei Silvice Suceava nr. 468 din 30.05.2016, delegaţii controlului fiind desemnaţi de la alte ocoale silvice.

 

Din primele informaţii a rezultat că o firmă care desfăşura lucrări de exploatare într-o partidă autorizată legal, cu ocazia reamenajării unei căi de colectare a materialului lemnos a doborât şi exploatat arbori fără drept, situaţi de-a lungul  şi în imediata vecinătate a căii de colectare.

 

 

Despre aceste acţiuni, Direcţia Silvică Suceava a informat şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice. De asemenea, la Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc s-a deschis dosarul penal din 02.06.2016, în care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tăiere fără drept de arbori” şi „furt de arbori”.

 

 

”Ca primă măsură administrativă, s-a procedat la desfacerea contractului individual de muncă a şefului de ocol ing. Irimescu Ştefan – Florin (Decizia nr. 480 din 07.06.2016), desfacerea contractului individual de muncă a pădurarului Frâncu Cristinel Vasile (Decizia nr. 472 din 01.06.2016), schimbarea din funcţie a şefului de district tehn. Crăciunaş Ion (Decizia nr. 486 din 09.06.2016), precum şi a responsabilului cu activitatea de pază şi protecţie a pădurilor tehn. Babici Gavril (Decizia nr. 477 din 01.06.2016).”, se arată în comunicat.

 

Totodată, prin Decizia nr. 478 din 07.06.2016 Direcţia Silvică Suceava a extins controalele şi la celelalte 4 cantoane silvice din cadrul districtului silvic nr.1 Câmpulung.

 

 

”În urma controlului demarat de către Direcţia Silvică Suceava, cu sprijinul Gărzii Forestiere şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie, urmează să se stabilească valoarea pagubei produse şi recuperarea acesteia de la cei vinovaţi”, precizează sursa citată.(N.B.)