Handbal : Mariana Tarca vrea la nationala: „Tadici este un mascarici”


Intră acum și în grupul de

Modelul Lobanovski din fotbalul ucrainian nu functioneaza si în ceea ce priveste handbalul feminin din tara noastra. Sau cel putin asta crede Mariana Târca. Antrenoarea Rulmentului Bârlad l-a criticat în termen extremi de duri pe Gheroghe Tadici, tehnicianul rivalei Oltchim Râmnicu Vâlcea si nimeni altul decât selectionerul primei reprezentative a României.

„Este o rusine de antrenor! Un mascarici care nu stie decât sa dea vina pe arbitri, atunci când este incapabil sa schimbe ceva în bine în angrenajul echipei”, a declarat Târca, facând referire la partida pierduta de România în fata Germaniei, în finala mica a Campionatului Mondial de Handbal.  

Pretextul acestui conflict este Simona Gogârla, jucatoare a Rulmentului pe care Tadici nu a chemat-o pentru Mondialele din Franta. „Selectia a fost facuta prost, doar dupa interese. Nu ma intereseaza ce spun altii, ca îl apara sau îl ataca, eu spun ca orgoliile acestui pseudo-antrenor au lovit în interesele echipei nationale. O jucatoare precum Gogârla nu avea voie sa lipseasca din aceasta echipa”, a mai spus fosta internationala de tarii noastre.

Târca si-a continuat atacurile, sustinând ca locul patru obtinut de echipa nationala la recent încheiatele Mondiale reprezinta o rusine pentru handbalul românesc. „S-a vazut mâna «maestrului» Tadici. Un antrenor de mâna a doua, care si-a facut un obicei din a-si aroga meritele pentru victorii, iar la înfrângeri sa dea vina numai pe arbitraje. Aceasta echipa nationala nu avea voie sa vina fara medalii de la Mondiale, cu atât mai mult cu cât, s-a vazut, poate cu exceptia Rusiei, marile forte din handbalul mondial feminin nu au fost deloc în cea mai buna forma sportiva. Nu ma intereseaza daca se va lua vreo masura, pentru ca, oricum, raul este facut. S-a pierdut o sansa imensa pentru o performanta istorica”, a conchis antrenoarea Rulmentului.

În traducere – Târca vrea sa îi ia locul lui Tadici la nationala. Ramâne însa de vazut daca acest lucru se va si întâmpla. Probabil, nu…


Intră acum și în grupul de