Licitaţia pentru salubrizarea menajeră câștigată de Florconstruct și Diasil pentru 12 ani a fost anulată de Curtea de Apel Suceava


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a anulat licitația organizată de Primăria Suceava pentru salubrizarea menajeră pentru o perioadă de 12 ani și care a fost adjudecată, în urmă cu un an, de asocierea dintre firmele sucevene Florconstruct şi Diasil Service cu 20 de milioane de euro.

tomberon gunoi

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că strategia de salubritate mai are de așteptat până va fi pusă în aplicare, iar pubelele subterane se vor vedea doar în fotografii o perioadă, în condițiile în care licitaţia pentru salubrizarea menajeră pentru următorii 12 ani a fost anulată de Curtea de Apel Suceava și va fi reluată în baza noilor norme privind achizițiile publice.

Primarul a spus că rezultatul licitației, care a dat câștigătoare asocierea Florconstruct-Diasil, a fost contestat imediat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor care a decis că toate ofertele au fost neconforme.

Lungu a arătat că această decizie a fost menținută de Curtea de Apel Suceava, iar licitația s-a anulat.

Primarul a anunțat că va prezenta Consiliului Local Suceava un nou caiet de sarcini pentru reluarea acestei licitații care se va desfășura în baza noilor norme privind achizițiile publice.

Licitația pentru salubrizarea municipiului Suceava a fost câștigată în data de 8 iulie 2015

de asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service.

La licitaţie au mai depus oferte firmele Urbana din Bistrița, Rosal București şi Rossal Roman.

Contractul de salubrizare a municipiului Suceava pentru următorii 12 ani prevede că operatorul va fi obligat să înfiinţeze în primii doi ani ai contractului un număr de 145 de puncte subterane de colectare a gunoiului menajer cu câte patru containere acţionate hidaulic, din care 60 în primul an de contract.

Mai mult, operatorul selectat va trebui să pună la dispoziţia tuturor proprietarilor de case din municipiu, peste 5.200, în mod gratuit, câte două pubele de 120 de litri, una pentru deşeurile menajere şi alta pentru deşeurile reciclabile, care vor fi înlocuite după şase ani.

Totodată, operatorul de salubrizare menajeră este obligat să construiască în fiecare an, câte un spaţiu de joacă de minim 500 de metri pătraţi.

Asocierea dintre Florconstruct și Diasil Service, are în prezent un contract temporar de ridicare a gunoiului menajer.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de