APM Suceava este partener al unui proiect de promovare a ariilor naturale protejate “Fâneţele seculare Ponoare” şi „Fâneţele seculare Frumoasa”


Intră acum și în grupul de

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava este partener în proiectul „Parteneri pentru ariile protejate – Fâneţele seculare Ponoare, Fâneţele seculare Frumoasa”, ce are ca scop promovarea ariilor naturale protejate în comunităţile locale astfel încât acestea să poată fi conservate.

fanete rezervatie floristica

Potrivit unui comunicat de presă al APM Suceava, proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România şi implementat de Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina”Suceava,  se derulează în perioada aprilie-septembrie 2016, iar parteneri în proiect mai sunt şi şcolile gimnaziale din Bosanci, Ipoteşti, Moara, precum  și Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava.

“Agenția pentru Protecția Mediului Suceava participă la activitățile din cadrul proiectului fiind și custode al ariilor naturale protejate Fânețele Seculare Frumoasa şi Fâneţele seculare Ponoare, care fac parte din reţeaua ecologică europeană Natura 2000. Elevi de la școlile partenere participă la activități de tipul atelier în natura, care se desfășoară în aceste rezervații. În cadrul acestor ateliere elevii participă la jocuri educative pentru a înțelege natura, învață să carteze o zonă și observă/identifică elemente de vegetație și faună din aceste rezervații”, se precizează în comunicatul de presă al APM Suceava.

Sursa citată mai precizează că în cadrul proiectului s-a desfășurat o activitate de plantare a unui gard viu, la limita de vecinatate a rezervației Fâneţele seculare Ponoare cu drumul comunal Cumparatura-Moara, pentru a împiedica accesul oilor în aria naturală protejată și respectiv, dar şi o activitate de igienizare în Fânețele Seculare Frumoasa.

Totodată, se vor realiza și monta panouri ce vor conţine informaţii cu privire la speciile de interes conservativ, dar și mesaje privind comportamentul ecologic, prietenos cu mediul.

“Scopul acțiunilor din proiect este de a promova ariile naturale protejate în comunitățile locale pentru a putea fi acceptate și conservate”, se arată în comunicatul APM Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de