Continuă problemele pentru cei care așteaptă ajutoarele alimentare ale UE de anul trecut. Doar 1.154 de pachete au ajuns la Suceava din cele 15.254 așteptate


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care au de primit, încă de anul trecut, pachetele alimentare de la Uniunea Europeană mai au de așteptat deoarece în municipiu au ajuns doar 1.154 de pachete cu ajutoare alimentare din cele 15.254 care ar trebui distribuite, iar primarul Ion Lungu a spus că distribuirea va începe când vor ajunge cel puțin 3000 de pachete.ajutoare alimentare

 

Primarul Ion Lungu a declarat miercuri că la Suceava au ajuns doar 7,56 la sută din pachetele care ar trebui să fie oferite locuitorilor din municipiul Suceava beneficiari ai POAD 2015.

El a mai arătat că pe lângă beneficiarii inițiali se mai califică pentru a primi pachete circa o sută de alte persoane care au venituri de sub 450 de lei de persoană.

Ion Lungu a explicat că pentru începerea procedurilor de distribuție trebuie să se organizeze activitatea și sunt implicate mai multe persoane și că ar trebui ca cel puțin 3000 de pachete să ajungă în depozit pentru a se demara distribuția ținând cont că se livrează circa 450 de pachete în fiecare zi.

Toți beneficiarii vor fi programați, în ordine alfabetică, pentru a-și ridica pachetele.

Beneficiarii programului urmează să primească două cutii în care trebuie să fie câte trei kilograme de făină albă de grâu, trei kilograme de mălai, ,800 grame de paste făinoase, trei litri de ulei, două kilograme de zahăr, o conservă de carne de vită de 300 g, două kilograme de orez,  un kilogram de pastă de tomate şi un kilogram de fasole boabe.

Întârzierea distribuției alimentelor de la UE a fost generată de procedurile de desemnare a firmelor care livrează produsele, iar lotul pentru Suceava a fost contestat.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de