Un sucevean care și-a înjunghiat soția pentru că l-a părăsit, a fost trimis în judecată de procurori

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat, joi, că a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Ion Iacoban, pentru tentativă la violență în familie.

cutit

Procurorii arată că Ion Iacoban este căsătorit din anul 2002, iar de mai mulţi ani inculpatul a început să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice şi pe acest fond a început să adopte un limbaj agresiv şi trivial atât la adresa soției sale cât şi a fiicei lor.

Din aceste motive, în cursul lunii ianuarie 2016 persoana vătămată, împreună cu fiica ei, a părăsit domiciliul comun şi a închiriat un apartament în municipiul Suceava.

În această perioadă (ianuarie – mai 2016) Iacoban a contactat-o de mai multe ori pe soție, solicitându-i să-l ierte, să se împace şi să revină la domiciliu.

La data de 22 mai 2016, în jurul orelor 16:00, el și-a condus soția de la locul său de muncă spre apartamentul închiriat, a intrat odată cu aceasta în apartament, unde se afla sora victimei şi soţul acesteia (cumnatul victimei) împreună cu  un prieten de familie care îşi sărbătorea ziua de naştere. Cu această ocazie Iacoban a consumat băuturi alcoolice, astfel că starea iniţială de ebrietate s-a accentuat. Pe acest fond, el i-a solicitat din nou soţiei sale să revină la domiciliu pentru a-şi relua viaţa de familie, însă aceasta a refuzat.

La un moment dat Iacoban s-a ridicat de pe un scaun lăsând impresia că va părăsi apartamentul, s-a îndreptat uşor spre chiuvetă, a luat de acolo un cuţit de bucătărie, s-a întors spre soţia sa (aşezată atunci pe un scaun) şi cu respectivul instrument vulnerant i-a provocat acesteia o leziune gravă în zona subclaviculară stânga.

Cei doi martori aflaţi la momentul respectiv în bucătărie au fost surprinşi de gestul violent al bărbatului, iar în momentul în care au constatat că femeii i s-a produs o leziune gravă au sărit amândoi asupra inculpatului reuşind dezarmarea şi îndepărtarea sa din apartament.

Conform concluziilor medicului legist din cadrul S.M.L. Suceava, persoana vătămată a fost diagnosticată cu plagă înjunghiată regiunea subclaviculară stângă, iar leziunea  necesită în vederea vindecării un nr. de 18-19 zile de îngrijiri medicale.

 

Dosarul a fost înaintat, spre judecare, Tribunalului Suceava.(N.B.)