Fostul lider liberal sucevean, Marius Zmău, condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Ca pedepsă complementară, i se interzice să ocupe o funcție publică sau de administrator de firmă


Intră acum și în grupul de

Fostul lider liberal sucevean, Marius Zmău, a fost condamnat de Tribunalul Suceava la trei ani de închisoare cu suspendare pentru două infracțiuni concurente de evaziune fiscală.

marius zmau

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Marius Zmău a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală fiind acuzat că a înregistrat în perioada 2010-2011, un număr de 80 de facturi fictive în valoare de 2,2 milioane de lei, în contabilitatea firmei Casa Plus pe care o deținea.

Potrivit Tribunalului Suceava, Marius Zmău a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală la o pedeapsă principală de 3 (trei) ani închisoare.

Instanța a aplicat și pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de administrator de societăţi comerciale, funcţie de care s-a folosit în săvârşirea infracţiunii, pe o durată de 3 (trei) ani .

Tribunaul a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante aplicate, pe o durată de 5 ani, ce va constitui termen de încercare pentru inculpat.

Pe durata termenului de încercare, inculpatul urmează a se supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Suceava, conform programului ce urmează a-i fi stabilit; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Datele prevăzute la lit. b), c) şi d) se vor comunica serviciului anterior stabilit.

Tribunaul a admis și acţiunea civilă formulată de persoana vătămată – parte civilă Statul Român – A.N.A.F. Bucureşti – DGFP Suceava şi, pe cale de consecinţă, obligă în solidar inculpatul ZMĂU MARIUS cu partea responsabilă civilmente SC CASA PLUS SRL Suceava, prin lichidator judiciar ACCERR IPURL Suceava, la plata sumei de 2.275.253 lei – prejudiciu principal, precum şi la plata sumelor reprezentând obligaţiile fiscale accesorii datorate.

Instanța  menţine măsura asiguratorie luată în cursul urmăririi penale prin care s-a dispus aplicarea sechestrului asigurător, până la valoarea pagubei de 2.275.343 lei, asupra activelor proprietate a SC CASA PLUS SRL cu o valoare de inventar de 1.816.642 lei şi ale inculpatului Zmău Marius, respectiv imobilul situat în mun. Suceava cu o valoare de impozitare de 123.499 lei; imobilul cu o valoare de impozitare de 386.655 lei; imobilul cu o suprafaţă utilă de 127,97 mp cu o valoare de impozitare de 291.716 lei.

Tribunalul a dispus restituirea către inculpatul Zmău Marius a 9 (nouă) agende ce conţin menţiuni olografe cu nume de persoane şi cantităţi de mărfuri (ce nu au legătură cu obiectul prezentei cauze), agende ce au fost depuse la camera de corpuri delicte a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Marius Zmău s-a retras din conducerea organizației municipale PNL Suceava de la începutul anului 2015, când, în urma fuziunii PNL-PDL, conducerea organizației a fost preluată de deputatul Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de