Biserica penticostală din Dănila, lovită de trăsnet. Pompierii au intervenit rapid și au limitat incendiul


Intră acum și în grupul de

Biserica penticostală din localitatea Dănila a fost lovită, sâmbătă, în jurul orei 9.30 de un trăsnet, iar un incendiu a izbucnit la acoperiș.

fulger

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, incendiul semnalat la biserica penticostală din Dănila a fost provocat de un trăsnet.

El a spus că pompierii au intervenit cu trei autospeciale și o autoplatformă și au stins rapid incendiul care a fost limitat la doar 10 metri pătrați, fiind salvată clădirea bisericii.

ANM a emis o atenționare cod galben de furtună în care este inclus și județul Suceava de sâmbătă dimineața la ora 9 până duminică dimineața la ora 9.

Astfel, în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zona montană instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată și vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi va cădea grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.


”În regiunile sudice, vremea se va menţine caniculară, cu maxime în jurul a 36 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 iunie, temperaturile minime vor fi caracteristice unei nopţi tropicale”, arată ANM care menționează că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice va actualiza atenționarea.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de