Prefectul Harasim anunță că se acționează pentru limitarea efectelor inundațiilor în zonele puternic afectate


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că se acționează în toate localitățile afectate de furtunile puternice pentru limitarea efectelor inundațiilor.

inundatii gura humorului interventii isu (13)

Astfel, un punct important este iazul de decantare Tărnicioara care ar putea produce mari pagube dacă se va acumula apă în exces, el precizând că s-au curățat gurile de evacuare a apei și că se monitorizează situația în permanență.

Prefectul a precizat că luni la prânz erau nealimentate cu energie electrică 1.300 de locuințe, fiind afectate linii de joasă tensiune din cauza căderilor de arbori sau de crengi și că se acționează pentru reluarea alimentării.

Constantin Harasim a mai spus că, luni dimineața, s-a intervenit circa trei ore pentru deblocarea de pietre căzute de pe versant a DN 17 în comuna Iacobeni, drumul fiind curățat.

Totodată, o problemă s-a înregistrat pe DN 17 A în zona Vatra Moldoviței, în dreptul lucrării la un pod și unde devierea de la traseu a fost colmatată și s-a lucrat pentru deblocarea acesteia.

Potrivit prefectului Harasim, se acționează și în localitatea Voroneț pentru ca mașinile rămase pe o parte a pârâului Voroneț după ce podul s-a rupt, să poată fi scoase, cel mai probabil prin vad.

Prefectul a făcut un apel către primarii din localităţile afectate să întocmească şi să trimită imediat rapoartele operative cu pagubele produse în localităţi, astfel ca, ulterior, comisiile să se

deplaseze pentru evaluarea pagubelor.

Totodată, el a solicitat ca primarii să intervină imediat pentru ajutorarea populaţiei şi să dispună măsuri pentru readucerea în stare de funcţionare a infrastructurii afectate.

Harasim a spus că în localităţile afectate, intervin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, reprezentanţi ISU Suceava şi ai SGA Suceava și că sunt pregătiţi să intervină jandarmii şi silvicultorii.(N.B.)


Intră acum și în grupul de