După ce a făcut o donație, o bătrână din Ipotești a constatat că i s-au furat toți banii din poșetă


Intră acum și în grupul de

O femeie de 90 de ani din comuna Ipotești a reclamat, luni după amiaza, poliției, că i s-au furat banii din poșetă de două persoane pe care nu le cunoaște și care veniseră să colecteze fonduri.furt portofel poseta geanta

Polițiștii au stabilit luni, jurul orei 15.00,  un bărbat de 47 de ani şi o femeie de 40 de ani, ambii din comuna Boroaia s-au deplasat pe raza comunei şi sub pretextul colectării unor fonduri, folosindu-se de documente false.

Ei au intrat în locuinţa femeii de 90 de ani, unde au primit suma de 100 de lei cu titlu de donaţie, însă, profitând de vârsta înaintată a acesteia, într-un moment de neatenţie,  bărbatul i-a furat dintr-o poşetă suma de 211 lei.

În urma efectuării de verificări cei doi au fost identificaţi iar polițiștii au gasit asupra lor suma de 311 lei şi documentele folosite pentru comiterea infracţiunilor.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru „furt”, „înşelăciune”, „fals”, „uz de fals” şi „violare de domiciliu”, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag atenţia asupra pericolelor generate de facilitarea accesului în locuinţă a unor persoane necunoscute care afişează diferite calităţi. De multe ori aceste persoane au intenţii infracţionale, iar victimele, în general persoane vârstnice, nu pot furniza detalii sau date în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de