Acțiunile de degajare a albiei pârâului Voroneț, afectată de inundații, continuă


Intră acum și în grupul de

Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava continuă și marți intervențiile pentru limitarea efectelor fenomenelor periculoase înregistrate în ultimele zile, potrivit unui comunicat al instituției.

Salvare persoane izolate - 1

Astfel, opt muncitori aparținând formației de lucru Gura Humorului acționează cu un buldoexcavator în zona localității Voroneț. Lucrările constau în degajarea albiei pârâului Voroneț de materialul lemnos antrenat de viitură și de scurgerile de pe versanți și asigurarea secțiunii de curgere în siguranță a apei.

Conducerea SGA Suceava a organizat o întâlnire cu reprezentanții Gărzii forestiere Suceava și cu șefii de ocol silvic pentru a stabili măsuri de acțiune comună în vederea îndepărtării materialului lemnos scos din albie și depozitat temporar pe malurile pârâului Voroneț.

În ultimele 24 de ore pe teritoriul județului Suceava nu s-au înregistrat precipitații. Nivelurile și debitele au fost în scădere. Toate cursurile de apă se situează sub cotele de apărare.

 

Administrația Bazinală de Apă Siret împreună cu Sistemele de Gospodărire a Apelor și formațiile de lucru din subordine monitorizează în permanență cursurile de apă, zonele critice și modul de comportare a construcțiilor hidrotehnice.(N.B.)


Intră acum și în grupul de