Peste 70 de elevi suceveni din clasele a V-a şi a VI-a au participat la Concursul judeţean de biologie „Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte”


Intră acum și în grupul de

Peste 70 de elevi suceveni din clasele V-VI au participat la cea de a VII-a ediţie a Concursului Judeţean de Biologie „Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte” desfăşurat, în data de 11 iunie, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava.

concurs biologie1

Concursul, care a fost organizat de ISJ Suceava, se adresează elevilor din clasele a V-a şi a VI-a şi are ca obiective educarea aptitudinilor de comunicare şi dialog, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea interesului pentru lectură şi cercetare în domeniul biologiei, formarea aptitudinilor de lucru în echipă, dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair – play”, se precizează într-un comunicat de presă al ISJ Suceava.

“Anul 2016 a fost declarat de ONU Anul internaţional al leguminoaselor sub sloganul „Seminţe nutritive pentru un viitor durabil”. Organizaţia pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization, FAO) din cadrul Națiunilor Unite a lansat „2016, Anul Internațional al Leguminoaselor”, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la beneficiile pentru sănătate ale consumului de boabe și semințe uscate, dar și pentru stimularea producției și comercializării acestora și o mai bună utilizare a lor în alimentație. În anul şcolar 2015-2016, concursul şi-a inspirat tematica din sloganul ONU, tema fiind „Cresc frumos mâncând sănătos””, se arată în comunicatul ISJ Suceava.

La ediţia din acest an au participat 76 de elevi care au selectat o temă şi au expus-o în concurs utilizând modalitatea de prezentare pe care au considerat-o cea mai atractivă (desene, afişe, film, joc de rol, machete, power point etc).

Juriul a fost constituit din profesori de biologie din judeţ şi a luat în considerare în evaluare criterii precum: originalitatea şi calitatea prezentării, documentarea ştiinţifică a aspectelor prezentate, originalitatea şi valoarea educativă a temei prezentate.

Cele mai valoroase lucrări, distinse cu premiul I, au fost:  “Magazinul de semințe” – o originală scenetă prezentată de elevii Golea-Codrean Raluca şi Ilciuc Tudor Cosmin de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului şi “Divina comedie a leguminoaselor” – un moment de teatru de păpuşi susţinut de elevele Doroscan Daniela Valeria şi Găitan Alexandra de la Școala Gimnazială Bosanci.

Totodată, au fost acordate premii şi menţiuni din fondurile alocate Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava de către Consiliul Judeţean Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de