Ciclist al asociației sucevene Vee Tire Team, câștigător al primului loc la Concursul MTB-Cross Country Olimpic- Cetățuia Iași


Intră acum și în grupul de

Ciclistul Andrei Ciprian Calancea din cadrul Asociației Sportive Vee Tire Team a câștigat primul loc la categoria 19-29 de ani amatori în cadrul concursului MTC-XCO Cetățuia Iași-UCI C2 care s-a desfășurat duminică.

ciclisti (5)

Potrivit unui comunicat al Vee Tire Team, concursul desfăşurat în data de 19 iunie a propus un traseu de tip XCO (Cross Country Olimpic) ce este înscris şi în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) la categoria C2.

Traseul unui singur tur are o lungime de 5 km şi o diferenţa de nivel de 200 metri, dar prin dificultatea lui, prin tipul de teren pe care se desfăşoară, succesiunea de curbe, pante şi rampe este unul dintre puţinele din categoria lui la nivel naţional. De fapt, există doar un singur traseu în România omologat pentru acest tip de competiţie, în zona Sibiu şi maxim încă trei trasee care se apropie de caracteristicile tehnice necesare, printre acestea numărându-se şi traseul propus de XCO Cetăţuia Iaşi.

Concursul a fost unul extrem de dificil, ținând cont şi de vremea neprielnică care a dat mari bătăi de cap organizatorilor, dar mai ales concurenţilor.

ciclisti (1)

Echipa ACS Vee Tire Team a reuşit să îşi treacă în palmares câteva rezultate notabile, în special cel al lui Andrei Ciprian Calancea, locul 1 în clasamentul general şi implicit locul 1 la categoria de vârstă 19-29 ani Amatori. Totodată, Mihai David a ocupat locul 5 la categoria 30-39 ani Amatori, Adrian Gălăţanu, locul 5 la categoria 40+ Amatori, iar Călin Oprea, locul 8 la categoria 15-18 ani Amatori.

„Ne bucură faptul că toţi sportivii clubului au reuşit să termine cursa fără accidentări, ţinând cont de faptul că toată noaptea înaintea concursului a plouat torenţial şi a făcut traseul aproape impracticabil. Cu o zi înainte de concurs sportivul nostru Onică Ştefan, a suferit la antrenamente o accidentare serioasă ce l-a împiedicat să mai participle la acest concurs, de aici au venit şi temerile noastre referitoare la integritatea fizică a cicliştilor în cadrul evenimentului, dar până la urmă toate s-au terminat spre binele tuturor”, se arată în comunicat.

Urmatoarea competiţie la care componenţii ACS Vee Tire Team vor lua parte este programată în week-endul 2-3 iulie la Vatra Dornei, traseul fiind de tip XCO.

ACS Vee Tire Team menționează că unicul sponsor al echipei este Dimsim Anvelop SRL din Suceava, prin Dinu Văleanu și subliniază importanța aportului adus de producătorul internaţional de anvelope Vee Tire Co.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de