Peste o sută de medici suceveni pensionabili cer să rămână în activitate


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de medici de familie şi medici specialişti din judeţul Suceava, ce au împlinit vârsta de pensionare, au solicitat prelungirea activităţii profesionale.

Stetoscop

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu a declarat că în cursul zilei de marţi s-a întrunit comisia care va analiza cererile medicilor care solicită prelungirea activităţii profesionale după vârsta de pensionare stabilind procedura de lucru şi documentele necesare care trebuie depuse de solicitanţi, urmând ca într-o perioadă scurtă de timp să fie analizate aceste dosare.

Zorescu a spus că această comisie este formată dintr-un reprezentant la DSP Suceava, al Colegiului Medicilor Suceava şi al CAS Suceava.

Ea a precizat că până în prezent sunt peste 100 de medici de familie şi medici specialişti care solicită prelungirea activităţii profesionale după vârsta de pensionare arătând că acest aviz este acordat, anual, de către comisia respectivă.

Zorescu a explicat că, în cazul medicilor specialişti, printre documentele ce vor fi depuse de solicitanţi se numără şi unul semnat de managerii spitalelor sucevene din care să reiasă că unitatea se confruntă cu deficit de personal.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de