Zece focuri de avertisment pentru prinderea unor contrabandiști de țigări la Brodina


Intră acum și în grupul de

Peste 4900 de pachete de ţigări aflate într-un autoturism abandonat au fost depistate de poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina, după ce mai multe persoane care încărcau colete în maşina respectivă au fugit în Ucraina atunci când au fost somate de autorităţile de frontieră sucevene.

contrabanda masina auto tigari (7)

Potrivit unui comunicat de presă al ITPF Sighetu Marmaţiei, polițiștii de frontieră de la SPF Brodina au depistat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care încărcau într-un autoturism colete voluminoase.

“Echipajul poliției de frontieră a procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au fugit spre teritoriul statului vecin. Drept urmare, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase 10 focuri de avertisment în plan vertical, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale”, se precizează în comunicatul de presă.

Autoritățile de frontieră ucrainene au fost informate de poliţiştii de frontieră suceveni în scurt timp despre eveniment urmând ca acest caz să fie cercetat în comun.

Totodată, în zona respectivă a fost descoperit un autoturism în care se aflau cinci colete cu ţigări.

Mașina şi țigările au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.920 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 54.000 lei.

“Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării activității infracționale”, se mai precizează în comunicatul ITPF Sighetu Marmaţiei.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de