Ion Lungu a depus jurământul și a început al patrulea mandat de primar al Sucevei. Harșovschi și Andronache sunt noii viceprimari


Intră acum și în grupul de

Ședința de constituire a Consiliului Local Suceava și de învestire în funcție a primarului Sucevei a decurs fără surprize, iar majoritatea constituită din PNL și PMP și-a împărțit cele două funcții de viceprimar.

consiliul local lungu (8)

La constituirea Consiliului Local Suceva s-a anunțat că Ștefan Alexandru Băișanu a renunțat la mandatul câștigat, iar în locul său a fost validat din partea ALDE consilierul Marius Cernescu.

Cei 23 de consilieri locali și-au validtat mandatele și l-au ales ca președinte de ședință pe Lucian Harșovschi.

Primarul Ion Lungu a depus apoi jurământul și și-a început oficial al patrulea mandat de primar al municipiului Suceava.

El a declarat că este primarul tuturor sucevenilor și că va avea relații bune cu toate grupurile de consilieri locali.

Ulterior, consilierul PNL Ovidiu Doroftei a anunțat formarea majorității PNL-PMP în Consiliul local Suceava și a făcut și propunerile pentru funcțiile de viceprimar, Lucian Harșovschi din partea PNL și Marian Andronache din partea PMP.

Grupul de consilieri PSD și grupul de consilieri ALDE nu au făcut alte propuneri, astfel încât cei doi ai fost aleși în funcții, Harșovschi având 14 voturi pentru și nouă abțineri, iar Andronache cu 13 voturi pentru, un vot împotrivă și nouă abțineri.

Ședința de constituire a CL Suceava a primit, la început, binecuvântarea IPS Pimen Suceveanu.

La deschiderea ședinței a participat și noul președinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că își dorește o colaboare foarte bună cu toate administrațiile locale din județ, în special cu cea a municipiului reședință de județ și a transmis că trebuie îmbrăcată haina administrativă și lăsată deoparte cea politică în interesul locuitorilor.

La ședință au asistat deputații PNL Sanda Maria Ardeleanu, Ioan Bălan și Radu Surugiu, dar și președintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor și președintele interimar al organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de