Fotbal, Cupa UEFA : Grupa E : „Masacru” la Zurich!


Intră acum și în grupul de

FC Zurich – Bayer Leverkusen  0 – 5

Grupa E a Cupei EUFA era una deja „rezolvata”, înca din urma cu doua saptamâni stiindu-se echipele calificate: Spartak, FC Zurich si Bayer Leverkusen. Nu se stia însa si ordinea. Ultima etapa, programata miercuri seara, a stabilit însa si acest aspect.

Partida serii a avut loc la Zurich, pe unul dintre stadioanele care va gazdui meciurile Europenelor de anul viitor. Din pacate pentru elvetieni, favoritii lor au fost calcati în picioare de nemtii de la Bayer Leverkusen, „aspirinele” impunându-se cu un scor care spune totul: 5-0. Golurile au fost marcate de Gresko (19), Bulikin (22 si 58), Barnetta (58) si Kiessling (80).  

FC Toulouse – Spartak Moscova  2 – 1

În cealalta partida, Toulouse a primit vizita lui Spartak Moscova. Fara niciun punct din primele trei partide, francezii au reusit o victorie de moral, cu scorul de 2-1. Soarta meciului s-a decis în minutele 41 si 52, când brazilianul Santos a reusit o „dubla”. Golul de onoare al rusilor a apartinut lui Djuba, care a marcat în minutul 61, din penalti. Din cauza acestei înfrângeri, Spartak a terminat grupa pe pozitia a doua, urmând a da piept în saisprezecimi cu una dintre cele opt formatii venite din Liga Campionilor.

Clasament

1. Bayer Leverkusen – 9 p

2. Spartak Moscova – 7 p

3. FC Zurich – 6 p

4. Sparta Praga – 4 p

5. Toulouse – 3 p  

Grupa F

Bayern Munchen – Aris Salonic  6 – 0

Veste proasta pentru Victor Piturca si pentru „tricolori”! Luca Toni, atacant titular al echipei nationale a Italiei, este într-o forma de zile mari. Fostul coleg al lui Adi Mutu de la Fiorentina a reusit, miercuri seara, performanta de a marca de nu mai putin de patru ori într-un singur meci.

Un egal ar fi calificat atât pe Bayern Munchen, cât si pe Aris Salonic. Din câte se pare, nemtii sunt de parere ca nu este bine nici sa primesti, dar nici sa faci daruri grecilor. Bavarezii au tratat meciul cu multa seriozitate, reusind sa învinga formatia elena cu scorul de 6-0. Primele patru reusite i-au apartinut lui Luca Toni, teribilul vârf italian punctând în minutele 25, 38, 64 si 65. Nemtii au mai marcat de doua ori, prin Lell si Lahm, stabilind scorul grupelor din actuala editie a Cupei UEFA si obtinând o binemeritata calificare în saisprezecimile de finala a competitiei pe care si-au propus sa o câstige în acest sezon.

Sporting Braga – Steaua Rosie Belgrad  2 – 0

În celalalt meci al serii, pe pamânt lusitan, Sporting Braga a primit vizita celor de la Steaua Rosie Belgrad. Deja eliminati, sârbii nu au fortat, pierzând în final cu scorul de 2-0. Pentru portughezi au marcat Linz si Wender în minutele 11 si 66. Datorita acestei victorii, gazdele s-au calificat în faza urmatoare, marea perdanta a serii fiind gruparea greaca Aris Salonic.

Clasament

1. Bayern Munchen – 8 p

2. Sporting Braga – 6 p (golaveraj 5-3)

3. Bolton – 6 p (golaveraj 5-4)

4. Aris Salonic – 5 p

5. Steaua Rosie Belgrad – 0 p  

Grupa G

Getafe – Anderlecht  2 – 1

Visurile lui Gigi Becali s-au spulberat de tot! Cyril Thereau si-a intrat în mâna la Anderlecht si nu are momentan motive de a parasit Bruxellesul în favoarea Bucurestiului. Miercuri seara, atacantul francez a marcat în deplasarea de la Getafe. În ciuda faptului ca a pierdut partida cu scorul de 1-2, gruparea belgiana a reusi sa se califice în optimi, profitând de jocul rezultatelor.

Pe „Coliseum Alfonso Perez” din Getafe, gruparea lui Cosmin Contra a primit vizita formatiei lui Thereau, atât „Gurita”, cât si ex-stelistul fiind titulari. Spaniolii au deschis scorul repede, prin golul marcat de Pablo Hernandez în minutul 6. Repriza a doua a început identic, cu Getafe majorându-si avantajul, tot în minutul 6, de aceasta data prin Fabio Celestini, din pasa marcatorului primului gol. Reusita de onoare a belgienilor a venit în ultimul minut de joc si i-a apartinut francezului Cyril Thereau. Scor final 2-1 si ambele formatii merg mai departe.

Hapoel Tel-Aviv – AaB Aalborg  1 – 3

Surpriza mare la Tel-Aviv! Hapoel avea nevoie ca de aer de cele trei puncte din partida cu AaB Aalborg. De partea cealalta, danezii nu aveau nicio sansa la calificare, nereusind sa agoniseasca decât un singur punct din primele trei partide. Relaxati si nesimtind presiunea rezultatului din celalalt meci, scandivii au reusit sa se impuna cu scorul de 3-1, semnând eliminarea gruparii israeliene din Cupa UEFA. Daca ar fi câstigat, Hapoel ar fi obtinut calificarea.

Clasament

1. Getafe – 9p

2. Tottenham – 7p

3. Anderlecht – 5p

4. Aalborg – 4p

5. Hapoel Tel-Aviv – 3p   

Grupa H

Galatasaray Istanbul – Austria Viena  0 – 0

Fara doar si poate, Galatasaray a obtinut cea mai norocoasa calificare în saisprezecimi din actuala editie a Cupei UEFA. Având o zestre deloc de invidiat, turcii aveau nevoie de o victorie, pe teren propriu, în fata celor de la Austria Viena. Cum oaspetii nu mai aveau nicio sansa la calificare, misiunea parea una simpla.

Nu a fost deloc asa! Într-un meci în care au ratat din mai toate pozitiile, turcii nu au reusit sa învinga gruparea austriaca, spre disperarea fanaticilor suporteri veniti pe „Ali Sami Yen”. Cum tabela nu s-a modificat pe durata celor 90 de minute, rugaciunile turcilor se îndreptau spre Grecia…  

Panionios – Bordeaux  2 – 3

Timp de 86 de minute, elenii de la Panionios erau cu biletele pentru saisprezecimi în buzunare. Deja calificati, vizitatorii de la Bordeaux pareau o victima sigura. În minutul 19, gazdele conduceau deja cu 2-0, „scenariul” elen fiind urmat cu fidelitate. Fracezii însa aveau sa revina într-un mod spectaculos! Mai întâi, a marcat argentinianul Cavenaghi în minutul 38. Mai apoi, „gluma” s-a îngrosat în minutul 75, când Tremoulinas a reusit sa egaleze la 2. Nimic nu parea pierdut pentru greci, în conditiile în care vestile de la Istanbul erau dintre cele mai bune. Cu doua minute înainte de final, însa, lovitura de teatru! Moimbe puncteaza si francezii reusesc sa câstige partida in extremis, eliminând Panionios dupa un meci pe baza caruia s-ar putea scrie un scenariu de film.

Clasament

1. Bordeaux – 12 puncte

2. Helsingborg – 7 puncte

3. Galatasaray – 4 puncte (golaveraj 6-5)

4. Panionios – 4 puncte (golaveraj 4-7)

5. Austria Viena – 1 punct  


Intră acum și în grupul de