După furtuna de duminică, IPS Pimen îngrijorat că biserica mănăstirii Voroneț ar putea fi inundată. Flutur susține că se va lucra la regularizarea pârâului Voroneț


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen Suceveanul, a solicitat, miercuri, în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava să fie făcut un control riguros privind cursurile de apă ce trec pe lângă mănăstirea Voroneț în contextul inundațiilor care au afectat duminică localitatea.

flutur consiliu judetean harasim balan lungu (4)

Pimen a vorbit în ședință despre „ravagiile” făcute de inundațiile din week-end în județ, dar în special în zona localității Voroneț și a spus că există riscul să fie inundată și biserica mănăstirii dacă pâraiele care trec prin apropiere nu sunt curățate de material lemnos rezultat din exploatări.

Înaltul ierarh a arătat că în situația unor ploi mai mari și a neregulilor din exploatarea pădurilor, există riscul ca acestea să fie antrenate și să formeze un baraj natural care să conducă la inundarea bisericii mănăstirii Voroneț.

„Să se facă un control mai serios ca să nu se întâmple așa ceva”, a spus IPS Pimen.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus la rândul său că trebuia ca în ultima perioadă să se facă mai mult în județ în materie de îndiguiri și a spus că guvernul PSD a fost zgârcit cu fondurile pentru județul Suceava în acest domeniu.

„Au fost zgârciți cu județul Suceava și acum tremurăm. E o problemă de maximă urgență”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava le-a comunicat primarilor și șefilor de descentralizate în ceea ce privește inundațiile de la sfârșitul săptămânii are în vedere îndiguirile de la Voroneț pentru protecția mănăstirii, consolidarea podului de peste pârâul Voroneț, afectat de viituri, și protecția iazul de decantare de la Tărnicioara.


Intră acum și în grupul de