Primarul Lungu a primit colindatorii si uratorii … chiar in strada


Intră acum și în grupul de

Mii de suceveni s-au adunat joi dimineata în centrul municipiului Suceava pentru a admira formatiile de obiceiuri de iarna din judet, în cadrul Festivalului „Dupa datina strabuna”.

Ca de obicei, colindatorii, uratorii, semanatorii si sorcovitorii, caprele si ursii, împaratii si ostasii, mastile si fanfarele din peste 20  localitati ale judetului s-au strâns în intersectia de lânga Parchetul Suceava, încalzindu-se prin cântec si joc înainte de începerea paradei.

Au fost prezenti artisti amatori din  Scheia,  Zvoristea, Calafindesti,  Berchisesti, Stroiesti,  Râsca,  Hântesti, Falticeni, Moara, Bilca, Bosanci, Boroaia, Ilisesti,  Iaslovat, Radauti, Siret, Todiresti, Mihoveni, Poiana Stampei, Vama, Fundu Moldovei, alaturi de cei de la Botosani.   

Anul acesta, parada a fost deschisa de carute trase de cai din Scheia. Artistii au trecut pe rând, prin fata oficialitatilor – presedintele CJ Gavril Mîrza, vicepresedintii  Stela Acatrinei si Eugen Uricec –  ajungând pâna pe esplanada Casei de Cultura, unde si-au continuat spectacolul.

Primarul Sucevei, Ion Lungu a primit colindatorii si uratorii chiar în strada, unde a înmânat colaci si calendare primarilor localitatilor care si-au însotit concetatenii. Nu au lipsit nici anul acesta caiutii-copii,  jocul caprelor, formatiile  de dansuri, alaiul mastilor, bungherii si altele. 

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de