“Noul cartier rezidential ce se va construi in Zamca va fi un unicat urbanistic in municipiul Suceava”


Intră acum și în grupul de

Interviu cu Mihai Ursan, director al AMW Imobiliare Suceava

-Ati anuntat recent ca AMW Imobiliare va dezvolta un nou proiect imobiliar în Suceava. Ce intentionati sa propuneti sucevenilor?

-Suntem multumiti ca la aproape patru ani dupa ce a aparut ideea de a construi acest cartier rezidential în zona Zamca am reusit sa realizam un proiect unitar care sa puna în valoare manastirea Zamca, un monument istoric de clasa A, si în acelasi timp sa avem pe planseta unul dintre cele mai atractive proiecte imobiliare din municipiul Suceava. Cred ca firma noastra, ca dezvoltator imobiliar, a facut cea mai buna alegere  de a realiza acest nou ansamblu de locuinte, numit „Ani” în parteneriat cu Parohia Armeana si cu firma de constructii General Construct. Împreuna am reusit sa punem bazele acestui proiect care reprezinta un început în modul în care trebuie gândita dezvoltarea urbanistica a municipiului. Pot spune ca a fost o munca serioasa în care au fost implicati specialisti în urbanism, arhitecti, istorici si teologi pentru ca acest nou cartier sa puna în valoare manastirea si sa respecte zona de protectie a monumentului.

-Numele cartierului „Ani” a fost ales special?

-Sigur ca pentru stabilirea numelui cartierului am avut discutii cu partenerii nostri de la Parohia Armeneasca. Pentru ca este în zona manastirii Zamca, pentru ca dorim sa amintim de importanta comunitate de armeni care a contribuit esential la dezvoltarea acestei localitati, am decis sa „botezam” acest cartier dupa numele capitalei istorice a armenilor, Ani. Este îmbucurator pentru noi ca reusim sa îmbinam trecutul, istoria, municipiului, cu dezvoltarea pe viitor a Sucevei, sa îmbinam interesul public cu cel privat.   

-Care sunt atuurile acestui proiect rezidential lansat de firma dumneavoastra?

-Cel mai important aspect pe care vreau sa-l subliniez este ca regimul constructiilor din acest cartier nou va fi foarte sever pentru ca trebuie sa fie respectate conditiile impuse de prezenta unui monument istoric în apropiere. Noul cartier va fi atât o zona imobiliara cât si una de agrement. De aceea, din suprafata de 14. 595 de mp pe care se va întinde acest nou cartier, doar pe 3500 de mp vor fi constructii, case si blocuri cu regim de înaltime de pâna la maxim trei etaje si mansarda, iar trei mii de metri patrati vor fi strazi si trotuare. Pe aproximativ opt mii de metri patrati vor fi spatii verzi si locuri de joaca pentru copii. Daca locuitorii cartierului vor considera necesar vom amenaja si o gradinita pentru copii sau spatii comerciale. Pot spune ca noul cartier rezidential ce se va construi în zona Zamca poate fi considerat un proiect unicat din punct de vedere urbanistic în municipiul Suceava.  

-Când va începe constructia acestui cartier?

-Constructiile în zona au început deja sa se ridice. Acest ambitios proiect are în vedere, în prima faza, constructia unui numar de opt case, doua fiind deja finalizate si locuite, iar alte trei sunt într-un stadiu avansat de executie. Etapa a doua a proiectului rezidential, care este si cea mai complexa, va începe în primavara anului 2008 si  presupune constructia a sapte blocuri cu un total de 157 de apartamente. Ne propunem ca pâna în 2010 sa finalizam si aceasta etapa. O a treia etapa, care se va derula concomitent cu cea de constructie a blocurilor, este ridicarea a înca 25 de case.  

-Care sunt detaliile tehnice ale apartamentelor ce vor fi construite?

-Vom construi doua tronsoane de bloc cu parter, trei etaje, si mansarda pe doua niveluri, si alte cinci tronsoane cu parter, doua etaje si mansarda. Apartamentele din aceste blocuri au diferite compartimentari si avem în toate blocurile apartamente atât cu o camera pâna la apartamente cu patru camere cu diferite suprafete, în functie de nivelul la care sunt amplasate. Apartamentele cu o camera au suprafata construita între 38,15 mp si 60,9 mp si cea utila între 31,15 si 46,4 mp,  cele cu doua camere au suprafata construita între 67,8 mp si 81,5 mp si cea utila între 57,5 mp si 61,15 mp, iar cele cu trei camere vor avea suprafata construita între 87,7 mp si 107,7 mp, iar cea utila între 71 mp si 77,8 mp.

Apartamentele cu patru camere vor avea suprafata construita de 118,6 mp si cea utila de 99,75 mp. Pot sa remarc faptul ca pentru toate apartamentele sunt prevazute locuri de parcare, majoritatea dintre acestea urmând sa fie amenajate la subsolul blocurilor.

-Apartamentele se predau „la cheie”?

-Avem si aceasta optiune, dar am decis sa permitem locatarilor sa-si personalizeze interioarele dupa dorinta fiecaruia. De aceea, putem sa predam apartamentele si la stadiul de semifinisat ceea ce include structura de rezistenta, închideri la exterior din zidarie de caramida, sarpanta din lemn ecarisat, învelitoare, tâmplaria si glafuri exterioare, usa de intrare metalica, compartimentari interioare, pardoseli de tip dala flotanta, finisaje interioare semifinisate, instalatiile electrice, tabloul electric, instalatie interioara pentru TV, internet, telefonie, interfon, conductele de apa calda si rece, conductele de canalizare, instalatiile de încalzire, centrala termica de apartament si distributia interioara pentru gaze naturale, finisaje exterioare cu termosistem, pardoseli de gresie în balcoane, finisajele de pe casa scarii si lift si executia racordurilor la utilitati. Pentru amenajarile interioare clientul poate continua sa lucreze cu firma General Construct sau poate alege o alta firma de specialitate, pentru a-si personaliza apartamentul.  

-Când vor putea sucevenii sa înceapa sa contracteze aceste apartamente?

-Contractarea acestor apartamente va începe dupa data de 10 ianuarie 2008, când consultantii firmei noastre, AMW Imobiliare, vor fi pregatiti cu toate detaliile necesare informarii corecte a eventualilor beneficiari ai acestor locuinte. De aceea, de la aceasta data cei interesati pot sa solicite informatiile dorite de la sediul nostru din strada Marasesti, nr.6A, sau la telefonul 222246 sau 0729155654.


Intră acum și în grupul de