Fotbal : 19 etape din Liga 1 in cifre


Intră acum și în grupul de

Doar cinci jucatori au bifat toate minutele de joc

Cinci jucatori din Liga I au reusit performanta de fi integralisti în cele 19 etape disputate în sezonul 2007-2008, dintre care doi sunt portari, doi fundasi si un singur mijlocas.

Doar cinci jucatori de la cele 18 echipe ale Ligii I au reusit sa bifeze toate cele 1710 minute din cele 19 etape: Radu Stefan (Dinamo), Cristian Panin (CFR Cluj), Cristian Haisan (FC Vaslui), Laszlo Sepsi (Gloria Bistrita), Cristian Branet (Poli Iasi).

CFR Cluj a obtinut cele mai multe victorii în aceste 19 etape, 14, în timp ce concitadina Universitatea a câstigat un singur meci.

Ceahlaul si Universitatea Craiova sunt formatiile cu cele mai multe înfrângeri, ambele având câte 11, liderul CFR Cluj aflându-se la polul opus, cu numai un esec.

Poli Timisoara, cel mai bun atac

Gruparea pregatita de Dusan Uhrin jr., Poli Timisoara, are cel mai bun atac în acest moment din Liga I, cu 37 de goluri marcate, iar cea mai buna aparare este cea a Stelei, cu doar 10 goluri primite.

Farul Constanta a marcat doar 11 goluri în aceste 19 etape, în vreme ce Otelul Galati este echipa cu cele mai multe goluri primite pâna acum, nu mai putin de 38.

Echipa cu cele mai multe cartonase rosii primite în tur este Ceahlaul Piatra Neamt, cu 7 eliminari, cele mai “linistite” fiind gruparile bucurestene, Dinamo si Rapid, cu numai un singur cartonas rosu.

Dacia Mioveni are echipa cu cea mai mare medie de vârsta din Liga I, 28,1 ani, în timp ce Universitatea Craiova are cea mai tânara formatie, cu o medie de 24,4 ani.

Cea mai mare diferenta de scor înregistrata în turul campionatului a avut loc pe 7 octombrie, atunci când Dinamo a spulberat Otelul cu 6-1.

Maximum de goluri marcate într-un meci din aceasta editie de campionat a fost de sapte, în doua partide, în care a fost implicata Dinamo: Poli Iasi-Dinamo 2-5 si Dinamo-Otelul 6-1.

Poli Timisoara a avut cea mai mare medie de spectatori în aceste 19 etape, adunând o medie de aproximativ 11.000 de fani la fiecare meci. Tot un meci al gruparii banatene a înregistrat cea mai mare asistenta: 4.11.2007, Poli Timisoara – Steaua (2-0) – 26.000 de spectatori.

Gigel Bucur – golgheter

Golgheterul primelor 19 etape din acest sezon este atacantul lui Poli Timisoara, Gigel Bucur, cu 13 reusite, urmat de sârbul Marko Ljubinkovic (FC Vaslui), care are 12 goluri.

În prima parte a campionatului, au fost înlocuiti 17 antrenori de la cârma echipelor de prima liga, lidera fiind Universitatea Craiova. Cel care a început sezonul, Florin Cioroianu, a fost demis dupa finalul etapei a 5-a, iar în locul sau a fost numit Ovidiu Stânga. La rândul sau, Stânga a fost nevoit sa paraseasca echipa din Banie dupa numai trei etape, interimatul fiind asigurat de Daniel Mogosanu. Din etapa a 10-a, oltenii sunt antrenati de italianul Nicolo Napoli, aflat la al doilea mandat în Banie.

116 “stranieri” în Liga 1

În aceste 19 etape, cele 18 formatii din prima divizie au folosit un numar record de 116 jucatori straini, dintre care 17 sunt legitimati la CFR Cluj. La 12 dintre cei 116 s-a renuntat pe parcursul sezonului, deoarece evolutiile lor au fost slabe. Tara cu cei mai multi reprezentanti în acest tur al Ligii I a fost Serbia, cu 16 jucatori. Cel mai reprezentativ fotbalist sârb este mijlocasul lui FC Vaslui, Marko Ljubinkovic, care a evoluat în 16 meciuri si a marcat 12 goluri, aflându-se pe locul doi în clasamentul golgheterilor.

Echipa Pandurii nu a reusit sa câstige niciun meci în Liga I timp de 13 etape, mai exact de pe 31.08.2007, atunci când a învins, pe teren propriu, pe Gloria Buzau, scor 3-0.

Cel mai în vârsta fotbalist care a evoluat în cel putin cinci partide în acest tur este portarul Unirii Urziceni, Bogdan Stelea, nascut pe 5 decembrie 1967, iar cel mai tânar este Gabriel Torje de la Poli Timisoara, nascut pe 22 noiembrie 1989.

CFR Cluj a fost neînvinsa în Liga I în primele 18 etape, pierzând chiar în etapa a 19-a, cu Poli Timisoara, în deplasare, scor 0-1.

Un numar de 12 jucatori au reusit contraperformanta de a înscrie în propria poarta, liderul la autogoluri fiind coreeanul Park Jae Hong, cu doua goluri.


Intră acum și în grupul de