Trupurile celor doi tineri înecați în apele râului Suceava, găsite de pompieri marți dimineață


Intră acum și în grupul de

Corpurile celor doi tineri botoșăneni, care s-au înecat, duminică, în râul Suceava, pe raza localităţii Liteni, au fost găsite, marți dimineață, de pompierii militari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, marți dimineața în jurul orei 10, au fost găsite trupurile celor doi tineri, acestea fiind ridicate la suprafață, în zona în care cei doi s-au înecat.

Căutările celor doi tineri s-au făcut pe o suprafaţă foarte mare, în condiţiile un debit crescut al râului, cu vizibilitate zero şi curenţi turbionari, care au pus în dificultate operaţiunile executate de scafandri sub apă, a precizat Găleată.

Cei doi tineri, originari din judeţul Botoşani, au venit, duminică, în vizită la nişte prieteni din satul Rotunda din oraşul sucevean Liteni, iar toţi tinerii, au decis să meargă să facă o baie în apa Sucevei, în zona unei foste balastiere din Liteni.

rau inecati isu barca suceava pompieri scafandri (66)

Râul Suceava avea un debit crescut, iar zona respectivă este cunoscută cu gropi adânci şi curenţi turbionari puternici, astfel încât, cei doi au dispărut sub apă, în jurul orei 14, fără ca cei prezenţi la faţa locului să îi poată ajută în vreun fel.

Pompierii militari suceveni s-au deplasat la faţa locului şi au efectuat căutări, cu ajutorul a două bărci pneumatice cu accesorii specifice, duminică până la lăsarea întunericului, operaţiunile fiind continuate luni, împreună cu echipajul de scafandri de la Detaşamentul de Pompieri Suceava și au fost reluate marți dimineața când corpurile au fost găsite. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de