Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică Bucovina- România va fi deschisă, vineri, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Științele Naturii din Suceava, va fi deschisă vineri, 1 iulie a.c., la ora 12, Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică Bucovina- România, aflată la cea de-a X-a ediție și având ca temă ”New World Order”.

Potrivit managerului artistic al expoziţiei, graficianul Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, la cea de-a X-a editie a evenimentului, s-au înscris în concurs 255 de caricaturiști, cu 848 de caricaturi, din 53 de țări.

”Pentru că expoziția împlinește în acest an 10 ani de la înființare, a dat testul de maturitate propriu doar unui eveniment serios din punct de vedere al participării și organizării. Chiar de la început, de la primele ediții, această competitie a crescut în numărul de participanți, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume. Nu demult, Federația Organizațiilor Europene de Caricatură (FECO) a apreciat evenimentul de la Suceava cu două margarete din trei”, a declarat BOA.

afis expozitie caricatura 2016El a informat că juriul expoziției, format din caricaturiștii Mihai Pinzarul Pim, George Licurici, Ovidiu Ambrozie Borta BOA, împreună cu reprezentanţii asociaţiei ”Gândeşte”, au  stabilit  caricaturile pentru  Expoziția Internaţională de Grafică Satirică Bucovina – România, precum și lucrările premiate din acest an.

Premiile sunt: Premiul I  – 500 euro + diplomă + medalia de aur,  Premiul II   – 300 de euro + diplomă , Premiul III – 100 de euro + diplomă  și trei mențiuni  – diplomă + medalii și vor fi facute publice la deschiderea oficială a expoziției, unde pe lângă caricaturile premiate vor putea fi admirate caricaturile nominalizate de juriu precum și lucrările selectate.

Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică Bucovina- România este organizată de Muzeul Bucovinei, Asociaţia “Gândeşte” – gandeste.org şi Consiliul Judetean Suceava. (I.L.)

 


Intră acum și în grupul de