Peste 170 de polițiști suceveni acționează pentru desfăşurarea în condiții de siguranță a Evaluării Naționale 2016


Intră acum și în grupul de

Peste 170 de polițiști suceveni acționează, zilnic, suplimentar, în perioada 27 – 29 iunie a.c.,  pentru desfăşurarea în condiții de liniște și siguranță a Evaluării Naționale 2016, la nivelul judeţului Suceava, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

”Pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus suplimentarea dispozitivului curent care acționează în teren”, precizează sursa citată.

Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Națională 2016, 5.173 de poliţişti  acționează la nivel naţional, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente.

La nivelul judeţului Suceava, 177 de poliţişti de ordine public, poliţişti rutieri, dar şi din alte structuri acţionează, zilnic, pentru securizarea zonelor şi prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale.

”Polițiștii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniștea și siguranţa publică. În acest sens, cele 167 de centre de examinare organizate la nivelul judeţului Suceava sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

politisti evaluare nationala

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Sursa citată menționează că după prima zi de susţinere a probelor programate, urmare a măsurilor dispuse nu au fost semnalate evenimente, activităţile desfăşurându-se în condiţii de deplină normalitate şi siguranţă.

”Poliţiştii sunt în teren pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Națională 2016 să se desfășoare în condiții de normalitate”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

Poliţiştii urează mult succes tuturor celor care susţin Evaluarea Națională! (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de