Prefectii din judetele cu zapezi masive trebuie sa coordoneze actiunile de deszapezire


Intră acum și în grupul de

MIRA a solicitat prefectilor sa coordoneze interventia dispozitivelor pentru situatii de urgenta, dar si a jandarmilor si politistilor pentru salvarea de vieti omenesti sau prevenirea unor alte situatii deosebite, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

Conducerea Ministerului Internelor si Reformei Administrative a solicitat prefectilor din judetele unde s-au înregistrat caderi masive de zapada sa coordoneze actiunile de deszapezire initiate de autoritatile locale.

Conform deciziilor luate în cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, prefectii vor coordona interventia dispozitivelor pentru situatii de urgenta, dar si a jandarmilor si politistilor pentru salvarea de vieti omenesti sau prevenirea altor situatii deosebite.

Politia rutiera actioneaza pentru interzicerea circulatiei pe segmentele de drum unde sunt probleme din cauza zapezii pentru evitarea blocajelor si asigurarea desfasurarii actiunilor de deszapezire.

Totodata, politia rutiera va continua aplicarea amenzilor contraventionale societatilor specializate care nu au luat înca masuri de asigurare a deszapezirii.

Mai multe subunitati de jandarmerie au intervenit si vor interveni pentru deszapezirea unor obiective sociale sau institutii publice, acolo unde sunt solicitari în acest sens.

Conform deciziilor luate în cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta va sprijini interventia echipajelor medicale de urgenta, precum si salvarea persoanelor blocate în diverse localitati.


Intră acum și în grupul de