Handbal : Oltchim face legea in cupele europene si in 2008!


Intră acum și în grupul de

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a început anul 2008 în forta, obtinând a cincea victorie din cinci posibile în grupa D a Ligii Campionilor, dupa ce a învins miercuri seara, în deplasare, formatia daneza Viborg HK, cu scorul de 31-29 (20-16).

Desi a condus aproape în permanenta pe tabela de marcaj, Oltchim a avut ceva emotii în partea a doua a disputei de la Viborg, gazdele reusind sa revina în joc.  

Elevele lui Gheorghe Tadici au început în forta jocul si au condus chiar la sapte goluri diferenta în prima repriza însa au avut o prima cadere spre finalul primului act astfel ca la pauza scorul a fost 20-16 pentru Oltchim.

Partea secunda a stat sub semnul secetei, ambele combatante reusind contraperformanta de a nu înscrie timp de 14 minute (8-Viborgul, 6-Oltchimul). Cu sapte minute înainte de final, tabela a aratat din nou egalitatea, 26-26, însa victoria campioanei României a fost obtinuta pe baza unui plus de luciditate.

Golurile echipei Oltchim au fost înscrise de R. Maier – 16, Nechita – 6, Luca, Manea si Meirosu – câte 2, Lecusanu, Vadineanu si Gheorghe – câte unul. Oltchim mai are de disputat un singur meci din aceasta grupa, cu Buducnost, în deplasare, la 11 ianuarie, ora 21, dar va merge în Muntenegru într-o simpla excursie, având asigurat locul întâi.

Clasament Grupa D

1. Oltchim        -10p

2. Viborg          -5p

3. Buducnost    -3p

4. Ferencvaros – 0p


Intră acum și în grupul de