Proiecte de colaborare in turism si mediu vor fi initiate de autoritatile din regiunile Suceava si Cernauti


Intră acum și în grupul de

Doua proiecte de colaborare în domeniul turismului si mediului vor fi initiate de autoritatile din regiunile Suceava si Cernauti, în acest an. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza a declarat joi, într-o conferinta de presa ca a convenit cu seful Administratiei Regionale de Stat din Cernauti, Vladimir Culis, sa realizeze un proiect de turism, intitulat „Bucovina fara granite” prin care vor fi identificate trasee turistice din Bucovina istorica si vor pune în valoare traditiile si obiceiurile din Suceava si Cernauti.

Judetul Suceava si regiunea Cernauti deruleaza deja un proiect de promovare a turismului în zona istorica a Bucovinei, intitulat Discover Bucovina finantat de UE prin Programul de cooperare transfrontaliera România-Ucraina, în valoare de 60.874 euro. Acest proiect vizeaza în special promovarea diferitelor tipuri de turism din zona istorica a Bucovinei pe piata interna si internationala, îmbunatatirea comunicarii între agentiile de turism locale si internationale si ofertantii de servicii turistice si îmbunatatirea accesului publicului la informatiile legate de obiectivele turistice.

De asemenea, autoritatile din cele doua regiuni au stabilit sa înfiinteze un parc comun de conservare a florei si faunei Bucovinei. 


Intră acum și în grupul de