Societatea Drumuri si Poduri SA Suceava isi deschide filiala in Cernauti


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a anuntat, joi, ca societatea Drumuri si Poduri SA Suceava, îsi va deschide o filiala la Cernauti pentru a executa mai multe lucrari de reabilitare a unor drumuri din aceasta regiune ucraineana, propunerea venind din partea sefului Administratiei Regionale de Stat din Cernauti, Vladimir Culis. Acesta a promis ca autoritatile vor acorda sprijin pentru ca formalitatile sa fie încheiate în cel mai scurt timp.

Presedintele CJ Suceava a precizat ca Vladimir Culis a explicat ca în acest an se împlinesc 600 de ani de atestare documentara a orasului Cernauti, iar Guvernul ucrainean a alocat fonduri importante zonei pentru reabilitarea infrastructurii, iar firmele locale nu pot acoperi toate lucrarile ce vor fi executate.

Seful Administratiei Regionale de Stat din Cernauti a precizat ca, în prima faza, exista posibilitatea sa execute doua lucrari, de reabilitare a drumului din Vama Siret-Porubnoe pâna în Cernauti si a soselei de centura a orasului Cernauti.

Gavril Mîrza a mentionat ca pentru aceste lucrari, Drumuri si Poduri SA are utilaje specializate, printre care si o instalatie de reciclare la cald a mixturii asfaltice.

Tot, în cadrul discutiilor, Vladimir Culis si-a exprimat intentia de a colabora cu autoritatile sucevene si în privinta modernizarii Aeroportului Cernauti. Ucrainenii îsi doresc sa discute cu firma germana K+P care a câstigat licitatia internationala pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea aeroportului sucevean.

CJ Suceava este actionar majoritar a societatii Drumuri si Poduri SA Suceava.


Intră acum și în grupul de