Lungu: Nu mai dăm autorizații de construire în zona comercială a orașului până la clarificarea problemelor cu traficul rutier


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

”O problema foarte importanta e data de incasarea impozitelor si taxelor locale. Prorogarea termenelor limita a dus la probleme. 3 milioane de euro ar fi de incasat de la persoane fizice. La 30 iunie, ar trebui sa incasam cam 3 milioane de euro. Cele mai mari restante sunt la impozitele pe cladiri la persoane juridice. Fac apel la agentii economici sa faca un efort sa plateasca darile curente.

Sper ca cetatenii si agentii econimici sa inteleaga mesajul meu. Toti vrem un oras mai frumos, dar trebuie sa incasam bani la primarie ca sa facem asta. Multi oameni au venit sa li se incaseze debitele prima data si apoi penalitatile. Astept cu emotie momentul 30 iunie pentru ca sunt dezechilibre in incasari si executarea bugetului pe 2016 depinde de data de 30 iunie.

Am aprobat documentatia pentru trei puncte termice ca sa fie modernizate. Noi pornim licitatia cu suma de 1 milion de euro, dar sper sa vina si banii de la Guvern.

ion lungu

Mergem pe ideea ca se vor aloca banii pentru termoficare.

Dupa lungi insistente am gasit solutia pentru un teren pentru o gradinita cu program prelungit in cartierul Obcini al Sucevei. Este o cladire in paragina si 5 ari de teren acolo si ar incapea acolo o gradinita construita pe fonduri europene. Nu e chiar ce ne doream, dar va deveni benefica.

Sunt bani pentru reabilitarea blocurilor, dar nu sunt proiecte pe fonduri europene. E o sansa unica pentru proprietari ca 75 % din suma necesara sa fie suportata de UE si primarie. Asociatiile ar trebui sa vina cu proiecte.

Nu mai dam autorizatii de construire in zona comerciala a orasului pana la clarificarea problemelor cu traficul rutier. Aud ca se vrea la fostul Mobstrat sa se realizeze un bazar privat, dar o spun foarte clar ca pana nu terminam studiile de trafic, nu dam nici un fel de autorizatie. Aud ca se lucreaza acolo, dar nimeni nu a venit sa dea aprobare pentru asa ceva. Sigur nu vom da autorizatii pentru nimic acolo in zona.

Anunt ca probabil, vom incepe distribuirea produselor alimentare de la UE pe 11 iulie, de la ora 14. Mai sunt de venit cateva tiruri de produse, dar de luni, 11 iulie, vrem sa incepem distribuirea produselor. Vom face liste in ordine alfabetica.

O spun cu regret ca fotbalul sucevean nu are nici un ban in cont azi si din 22 aprilie, nu au adus nici azi justificari. Nu ascund ca am avut discutii si cu Dorin Goian, dar nu vreau sa ii terfelesc numele omului si prima data trebuie sa gasim un om cu bani care sa vrea sa vina in fotbal. Clubul acesta, Foresta Suceava, e unul care nu are nici un ban in cont. Apreciez proiectul, dar e unul virtual, deocamdata.

Am stabilit atributiile viceprimarilor. Dl  Harsovschi are integrarea europeana, cainii si salubrizarea. Dl Andronache are domeniul public, investitiile si asociatiile de proprietari.

Urbanismul va fi direct coordonat de mine. Sunt un om responsabil, dar de multe ori, am semnat ca primarul. Vreau de acum sa vizionez, personal, la fata locului, care e situatia.”


Intră acum și în grupul de