Polițist de frontieră din Brodina, depistat făcând contrabandă cu țigări. Pentru a fi prins a fost urmărit și s-a tras și un foc de avertisment


Intră acum și în grupul de

Un polițist de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost reținut și este cercetat pentru contrabandă și trecerea ilegală a frontierei de stat după ce a fost prins în timp ce participa la o acțiune de contrabandă cu țigări.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, polițiști de frontieră din Izvoarele Sucevei și Brodina au observat, marți,  în apropierea frontierei de stat, un bărbat care transporta mai multe colete voluminoase spre un autoturism de teren care staționa în apropiere și lângă care se afla o altă persoană.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor doi suspecți, dar în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, s-au urcat în mașină și au demarat în trombă, deplasându-se pe un drum forestier, iar polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment.

O echipă de intervenție a cercetat și supravegheat zona, iar la aproximativ un kilometru a fost descoperit, abandonat în pădure, autoturismul folosit pentru contrabandă. În apropiere a fost reținut un bărbat care nu își justifica prezența în zonă, fiind identificat ca fiind un polițist de frontieră din cadrul SPF Brodina, în vârstă de 51 ani, care se afla în timpul liber.

contrabanda tigari colete (4)

Totodată, în zonă au fost descoperite 7.470 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 82.000 lei care, împreună cu suspectul și autoturismul folosit la activitatea infracțională, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar polițistul este cercetat de polițiștii de frontieră pentru contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe numele polițistului fiind emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Conducerea I.T.P.F. Sighetu Marmației a dispus cercetarea prealabilă a celui în cauză, urmând a fi dispuse măsurile prevăzute de Statutul Polițistului, care pot merge până la destituirea din poliție, precizează sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de