Mai multe focuri de avertisment au fost trase de poliţiştii de frontieră suceveni pentru reţinerea a trei persoane care transportau colete cu ţigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertica,l cu armamentul din dotare, pentru reţinerea a trei persoane ce transportau colete cu ţigări de contrabandă şi care, la vederea autorităţilor de frontieră, au abandonat coletele fugind în Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă al STPF Suceava, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au observat, miercuri dimineaţa, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității  sucevene Ulma, trei persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

“Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit, moment în care lucrătorii noștri au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale”, se precizează în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, toate cele trei persoane au fugit pe teritoriul statului ucrainean, iar autorităţile de frontieră sucevene au luat măsuri de supraveghere a zonei fiind anunțaţi  și grănicerii ucrainieni despre eveniment.

colete tigari

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit în zona respectivă opt  colete, învelite în folie de culoare neagră, care conțineau 3.980 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 43.780 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Polițiștii de frontiera desfășoară, în continuare, activități specifice în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, se mai precizează în comunicatul de presă al STPF Suceava. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de