Prima ședință ordinară a Consiliului Județean Suceava, din noul mandat


Intră acum și în grupul de

Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava se desfasoara in prezenta a 34 de consilieri. Catalin Nechifor lipseste.

sedinta CJ Suceava- Flutur presedinte (1)

Neculai Barba a demisionat din CJ si face parte din Corpul de consilieri al presedintelui Gheorghe Flutur. In locul sau a fost validat medicul Mihai Creteanu.

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava:

”Am avut de dimineata o sedinta cu constructorul si cu cei de la Muzeul Bucovinei si speram sa grabim lucrarea din fata muzeului.

Am socotit sa facem un raport pe cateva puncte referitoare la unele probleme pe care vreau sa le semnalez plenului CJ. Modernizarea Aeroportului Suceava este un proiect la care am lucrat cu echipa mea. Actualmente, mai sunt cateva probleme si speram sa fie rezolvate ca sa poata fi dat in functiune la capacitate maxima. Acum avem un litigiu cu principalul constructor, Tehnic Assist.

Despre SMID vreau sa spun ca exista litigii cu constructorul Iritex grup Ilfov pentru redimensionarea a doua statii de transfer. Sunt probe la groapa de gunoi de la Moara pentru levigat, dar inca nu avem un operator ca sa putem functiona pe judet. Acum suntem in judecata cu 45 de primarii pentru neplata contributei pentru SMID si cred ca trebuie sa gasim o solutie si sa disciplinam comprtamentul UAT-urilor indiferent de culoarea politica.

La Pojorata, la groapa de gunoi, CL va trebuie sa dea O HCL pentru transfer catre CJ a suprafetei de teren ca sa putem intra in legalitate. Trebuie sa grabim lucrurile ca gropile sa fie operationale. Suntem sub lupa autoritatilor de mediu. La Utilitati si mediu la standarde europene exista 14 primarii care vor sa iasa din proiect. pana acum nu au avut succes in instanta.

Am cerut o intalnite la Bucuresti cu Transgaz si Romsilva ca sa gasim solutia de deblocare a proiectului de ducere a gazului la Vatra Dornei. Trebuie scoase din circuit 15 ha de padure si Transgaz sa plateasca o taxa pentru asta. Incercam sa dovedim utilitatea publica ca sa putem scoate terenul. Luni voi fi la Transgaz cu primarul Boanches ca sa incercam deblocarea.

Cat voi fi eu presedinte, voi pune tare piciorul pe pedala de acceleratie si vreau sa ii anunt pe multi din Consiliu ca nu mai e loc de deplasari la studii.

E bine sa stiti ca organigrama CJ, cand am plecat, avea 169 de posturi. Numarul actual de personal a crescut in aparatul propriu si suntem intr-un proces de evaluare a salariatilor pentru a gasi solutii de eficienta. Va trebui sa muncim pe masura asteptarilor si asta e cel mai important lucru. Nu acoperim cheltuielile de personal la CJ, Centrul Cultural Bucovina si DGASPC.”

 


Intră acum și în grupul de