Flutur: Opoziția mi-a dat teme de rezolvat de mă mir ce au mai făcut în ultimii patru ani


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, sustine prima conferinta de presa din acest mandat.

Flutur la prima conferinta de presa din mandatul 2016-2020 (2)

”Incep cu un mesaj catre suceveni. Le multumesc inca odata pentru votul din 5 iunie, vot prin care la CJ s-a asigurat o majoritate PNL si ii asigur de implicarea mea in actiuni pentru judetul Suceava.

Luni, am depus demisia din functia de senator si de maine intra in vigoare. Le multumesc sucevenilor si pentru votul pentru Senat si sunt foarte decis sa ma implic, cu echipa mea, cu toata forta.

Am trecut la o evaluare a situatiei in care ne aflam la CJ si m-am concentrat cu echipa asupra marilor proiecte din judet. Inca din primele ceasuri de la instalare, m-am implicat in descalcirea unor proiecte. Mi s-a parut mai important ca orice sa vad unde suntem si care sunt pasii de facut.

Opozitia mi-a dat teme de rezolvat de ma mir ce au mai facut in ultimii patru ani. Nu trebuie sa imi spuna opozitia ce sa fac. Daca era sa merg in ritmul lor, acum trebuia sa fiu in concediu.

Tragedia e ca s-a pierdut foarte mult timp pentru a sunt fonduri venite de la UE pe intreaga bucata de sosea de centura a Sucevei. Licitatia de executie pentru tronsoanele ramase probabil se va tine in toamna. Asta e situatia dupa ce am discutat cu ministrul Transporturilor, luni dimineata. Soseaua de centura a Radautiului trebuie reactualizata ca sume.

O sa fim la Bucuresti, luni si cu tema partiei de schi de la Campulung. Primarul Negura e foarte implicat in aceasta problema si vrem sa ii gasim o solutie.

Ministerul Dezvoltarii aloca ceva fonduri judetului, 18 primarii – 17 milioane de lei si alte 11 primarii primesc bani pentru drumuri. In total sunt 27 milioane lei pe PNDL.

641 de scoli sunt neautorizate. Unele sunt la indemana primarilor sa fie rezolvate cu racordarea la apa si canalizare. Va trebui sa mai cerem fonduri. Nu e timp suficient sa le faci pe toate, dar cand vor veni banii trebuie sa intram la treaba. Am incercat sa fac o prima evaluare a personalului din CJ.

A crescut numarul de salariati in aparatul central si va trebui sa ii verificam sa vedem fiecare ce face. Am cerut sa imi dea scris ce au facut in ultimele trei luni. Nu vreau fisa postului.

Multe treburi trebuie rezolvate din mers. Pornim la drum sub egida promovarii agresive a judetului Suceava pe linie de turism.

Nu pornesc de la persoane in organigrama noua, dar vreau sa vedem ce vom face cu fiecare in parte si unde e bun.”


Intră acum și în grupul de