Fotbal : Dezastru la Poli? Iancu refuza sa mai finanteze echipa: „Nu mai pot singur”


Intră acum și în grupul de

Noul an a început cu o veste proasta pentru fanii fotbalului din Timisoara. Echipa ar putea sa ramâna fara principalul finantator, Marian Iancu, care a anuntat, în pragul Anului Nou, ca doreste sa se retraga de la Poli Timisoara, pe motiv ca nu este sprijinit de autoritatile locale.

Presedintele Politehnicii Timisoara a realizat mai multe proiecte imobiliare pe care ar fi dorit sa le dezvolte în apropierea orasului de pe Bega. Partenerii sai ar fi trebuit sa fie Consiliul Local Timisoara sau Consiliul Judetean Timis, însa cele doua institutii au refuzat, nedorind sa se implice prin concesionarea unor terenuri si nici financiar, la majorarea de capital a societatii care administreaza echipa, lucru ce l-a indignat pe Marian Iancu, care considera ca investeste fara garantii legate de viitor, „într-un club de carton, fara fundatie”.

„Trebuia sa refacem complet baza de pregatire pentru copii si juniori, sa refacem stadionul, sa-l acoperim , sa aducem tribunele lânga teren. Autoritatile nu o sa faca asa ceva, daca sunt în afara clubului. Iar eu singur nu mai pot. Am investit deja 2 milioane în terenuri care nu îmi apartin”, a spus Iancu.  

Marian Iancu nu este la prima amenintare de acest fel, însa, acum, pentru a fi luat în serios, a blocat deja orice plata la Poli si a anuntat ca obiectivele în Liga I se vor schimba, nefiind exclusa si despartirea de antrenorul Dusan Uhrin. „Nu exista o alta solutie. Am trecut prea multe cu vederea. Eu am facut tot ce am putut. Dar ei si-au batut joc. Am retras complet finantarea pâna când se va realiza asocierea. Daca factorii locali vor deveni actionari, noi suntem dispusi sa investim chiar mai puternic decât pâna acum”, a explicat Iancu, care a continuat: „Clubul va trebui sa continue pe o strategie de avarie, care va influenta obiectivul, performanta. Trebuie sa functioneze fara bani. Suntem deschisi la orice varianta. Probabil va trebui sa vindem din jucatori, exact ceea ce nu mi-am dorit. O sa vorbesc si cu Dusan pe 7 ianuarie, sa vedem ce avem de facut, desi sunt sigur ca nu va continua în astfel de conditii. Nu stiu exact ce va fi, nu am o strategie acum”.

Declaratiile presedintelui Marian Iancu au fost sustinute si explicate si de directorul executiv Gheorghe Chivorchian. „Este de înteles de ce domnul Iancu s-a saturat. El a prezentat numeroase variante pentru a se continua finanatarea clubului, însa a fost mereu amânat sau refuzat. Ma asteptam ca politicienii sa arate alta receptivitate. Oricum, obiectivul va trebui schimbat. E pacat, fiindca acum eram mai aproape ca oricând de îndeplinirea lui”, a comentat Gheorghe Chivorchian. 


Intră acum și în grupul de