Fotbal. Liga a III-a : Cetatea negociaza pentru revenirea brazilianului Roberto la Suceava


Intră acum și în grupul de

Desi fotbalistii sunt înca în vacanta, conducerea Cetatii Suceava se pregateste deja, pentru returul Ligii a III-a. Aflati cu un picior în esalonul secund, acolo unde ar putea reveni dupa un an de absenta, sucevenii si-au stabilit “tintele” în ceea ce priveste întarirea lotului. În acest sens, presedintele Dumitru Moldovan a demarat tratativele pentru aducerea a trei jucatori noi la Cetatea: Roberto Ayza Berca (Ceahlaul Piatra Neamt), Daniel Lupascu (FC Sacele) si Bogdan Cotoloan (FC Vaslui). Acestia ar putea evolua din retur pe “Areni”.

Venit iarna trecuta la Cetatea, brazilianul Roberto a impresionat în returul editiei trecute de campionat, când a evoluat în 16 partide, în care a marcat 5 goluri pentru galben-albastri. Jucatorul fusese adus atunci la Suceava, prin intermediul impresarului Traian Gherghisan si semnase cu Cetatea doar pentru 6 luni. Astfel, în vara, Roberto a intrat în atentia câtorva cluburi din Liga I. Dupa ce s-a antrenat o saptamâna cu Gloria Buzau, brazilianul a ajuns la Piatra Neamt, acolo unde a bifat 17 prezente în tricoul nemtenilor pentru care a marcat doua goluri. În cazul în care ar reveni pe “Areni”, lui Roberto i se va propune o întelegere pe 2 sau 3 ani.  

Un alt jucator care ar putea îmbraca tricoul galben-albastru din returul campionatului, este Daniel Lupascu. Atacantul în vârsta de 26 de ani este legitimat în prezent, la gruparea de Liga a II-a, FC Sacele. Suporterii Cetatii nu au amintiri foarte placute în ceea ce-l priveste pe Lupascu, acesta marcând în returul editiei trecute de campionat golul victoriei sacelenilor, în acel 0-1 de pe “Areni”.

Daniel Stefan Lupascu a evoluat si în primul esalon valoric al tarii pentru formatii precum CSM Resita, Apulum Alba Iulia, FC Oradea. Atacantul nascut la Blaj (jud. Alba) a adunat 31 de meciuri în Liga I, unde a marcat doua goluri. În schimb, în Liga a II-a, Lupascu are peste 100 de partide disputate, fiind unul dintre cei mai constanti jucatori ai formatiei din Sacele, în ultimul sezon.  

În fine, cea de-a treia “tinta” a Cetatii  este Bogdan Cotolan de la FC Vaslui. Buzoian la origine, Cotolan evolueaza pe postul de mijlocas dreapta. În perioada 2002-2006, Cotolan a evoluat de 75 de ori pentru Gloria Buzau marcând si 6 goluri pentru echipa din “Crâng”. În iarna lui 2006, actualul component al echipei patronate de Porumboiu, a cochetat si cu CFR Cluj, dar pentru ardeleni a jucat în doar 12 meciuri fara a reusi sa marcheze vreun gol. De un an si jumatate, mijlocasul dorit de Cetatea este legitimat la FC Vaslui, unde a jucat doar 3 meciuri.

În cazul în care vor reusi transferul celor trei jucatori, sucevenii vor câstiga un plus de experienta în vederea viitorului sezon, dar si în perspectiva îndeplinirii obiectivelor pe termen lung ale echipei. 


Intră acum și în grupul de