Fotbal : Rednic si Copos se cearta pe transferuri


Intră acum și în grupul de

Fiind pauza competitionala, singurul punct de atractie al Ligii I îl reprezinta perioada de transferuri. Însa si aici, pe lânga inepuizabilele zvonuri, avem parte de conflicte, în special interne. Daca Gigi Becali este deja cunoscut pentru faptul ca se baga în alcatuirea lotului si a echipei la Steaua, un alt finantator bucurestean a început sa-i bage bete în roate antrenorului sau.

George Copos, patronul echipei Rapid, a declarat ca nu mai agreeaza transferurile jucatorilor din strainatate, facând referire în mod special la Ibrahim Salou, jucatorul cu care Mircea Rednic trateaza în prezent în Belgia. „Vreau români, ca sa-i oferim solutii selectionerului Piturca! Poate jucatorii de-afara sunt mai ieftini, dar eu prefer sa platesc mai mult pentru fotbalisti din campionatul intern. De ce? Daca am proceda toti precum CFR Cluj, n-am mai avea deloc echipa nationala, iar eu am o latura nationalista foarte dezvoltata”, a declarat Copos, citat de Gazeta Sporturilor.

Declaratia lui Copos vine însa la scurt timp dupa ce Mircea Rednic a declarat ca nu este interesat de Mardare, unul dintre jucatorii doriti de finantatorul giulestean. „În afara lui Mardare si a lui Ljubinkovici, mai am si alte tinte personale din Liga I. Vom vedea ce rezolvam saptamâna viitoare. Au fost discutii pentru Salou, dar achizitionarea lui nu e atât de importanta, întrucât noi avem nevoie de un om care sa intre direct titular”, a spus Copos, parca reluând declaratia lui Mircea Rednic care spunea ca Mardare nu ar prinde prima echipa la Rapid.  

Nici Mardare nu mai pare convins ca un transfer în Giulesti i-ar fi benefic, mai ales ca acum s-ar afla la mijloc în „disputa” dintre Copos si Rednic. „Sunt tânar, daca merg în Giulesti si nu prind echipa, stric tot ce am reusit sa construiesc pâna acum în cariera mea. E posibil ca Mircea Rednic sa aiba dreptate când spune ca n-are nevoie de mine. E mai bine sa ramân o perioada la Vaslui. Din acelasi motiv n-am suferit nici când am ratat transferul la Steaua”, a declarat jucatorul de 20 de ani.

Copos nu vrea sa renunte însa la ideea de a transfera români, chiar daca ei nu se vor numi Mardare sau Ljubiknovici. Patronul giulestean se teme si de faptul ca Mircea Rednic a gresit mai multe transferuri în perioada când se afla pe banca tehnica a echipei Dinamo. „Puriul” i-a transferat în Stefan cel Mare, în decurs de un an, pe Blay, Ze Kalanga, Romanovs, Smirnovs, Moss, Fabrice Fernandes, Leo Lerinc, Sreten Stanici, Gvodzenovici, Galliquio si Mariano Fernandez, ultimii trei adusi la cererea lui, dar dupa ce fusese demis. Din cei 11, doar Blay si Ze Kalanga au confirmat… partial.


Intră acum și în grupul de